Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Prekvapenie na úkor favorita. Liverpool zaváhal na pôde Forest

Futbalisti Liverpoolu nečakane podľahli v sobotňajšom zápase 13. kola Premier League na pôde Nottinghmau Forest 0:1. Pre hostí to bola tretia prehra v sezóne.

22.10.2022 18:11
Anglicko Futbal liga Nottingham Liverpool Lingard Foto: ,
Hráč Nottinghamu Jesse Lingard (vľavo) bojuje o loptu s Curtisom Jonesom z Liverpoolu.
debata

Domáci sa vďaka druhému triumfu posunuli z posledného miesta tabuľky na 19. priečku a ukončili osemzápasovú sériu bez víťazstva.

Liverpool mal od úvodu viac z hry, no jeho tlak v prvom polčase priniesol len dve veľké šance a Nottingham si v defenzíve poradil. Domáci aj niekoľkokrát zahrozili a v úvodnej polovici mali dokonca viac striel na bránku.

Desať minút po zmene strán favorita zaskočili, keď sa po priamom kope dostal v pokutovom území k zakončeniu Taiwo Awoniyi a loptu poslal do siete. O chvíľku mohlo byť už 2:0, no strelu Morgana Gibbsa-Whitea v poslednej chvíli zblokoval jeden z obrancov.

Hostia prestriedali, na ihrisko prišli Trent Alexander-Arnold, Jordan Henderson i Alex Oxlade-Chamberlain, no ich ofenzíve to príliš nepomohlo.

Nedokázali si vypracovať väčší tlak ani veľa gólových šancí. Veľká prišla v 84. minúte, ale brankár Dean Henderson si poradil s hlavičkou Alexandra-Arnolda. Vzápätí mohlo prísť rozhodnutie, no aj Alisson predviedol svoje kvality pri zakončení Ryana Yatesa.

V 90. minúte zahodil veľkú šancu po priamom kope Virgil van Dijk a holandský stopér nespasil svoj tím ani o dve minúty, keď jeho hlavičku po rohu skvele vyrazil hrdina zápasu Henderson.

„Myslím si, že som odohral naozaj dobrý zápas. Mali sme plán byť kompaktní a pokúsiť sa streliť gól a som veľmi rád, že sme vyhrali,“ povedal po zápase bývalý mládežnícky hráč Lverpoolu Awoniyi:

„Liverpool ma priviedol k profesionálnemu futbalu, podpísali ma, keď som mal osemnásť, takže dnes to bol pre mňa veľmi emotívny zápas.“

Liverpool tak nevyhral ani piaty zápas vonku v tejto sezóne Premier League a na ihriskách súperov získal len dva body. Celkovo má na konte štyri výhry, remízy a tri prehry a už teraz stráca jedenásť bodov na prvý Arsenal, ktorý má k dobru nedeľňajší súboj v Southamptone.

„Výkon viem ako tak vysvetliť, výsledok nie. Mali sme šance a mali sme ich premeniť. Gól, ktorý sme dostali, bol po našej veľkej chybe. Mali sme vyhrať, ale nevyhrali sme, takže pochvala Nottinghamu,“ povedal tréner Jürgen Klopp.

Premier League – 13. kolo

Nottingham Forest – FC Liverpool 1:0 (0:0)
Gól: 55. Awoniyi

FC Everton – Crystal Palace 3:0 (1:0)
Góly: 11. Calvert-Lewin, 63. Gordon, 84. McNeil

Manchester City – Brighton & Hove Albion 3:1 (2:0)
Góly: 22. a 43. Haaland (druhý z 11m), 75. de Bruyne – 53. Trossard

FC Chelsea – Manchester United 1:1 (0:0)
Góly: 87. Jorginho (z 11m) – 90.+4 Casemiro


Standings provided by SofaScore LiveScore
debata chyba
Viac na túto tému: #futbal #anglicko #Premier League