Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Dúbravka so stopkou. Arsenal zvýšil náskok, pomohol mu Liverpool

Futbalisti Manchestru United remizovali v Premier League s Newcastlom 0:0. Arsenal má, po triumfe 2:1 v Leedsi, v čele tabuľky už štvorbodový náskok na Manchester City. Ten v šlágri kola prehral na pôde FC Liverpool 0:1 gólom Mohameda Salaha.

16.10.2022 17:54 , aktualizované: 19:51
Britain Soccer Premier League Foto: ,
Rovnako ako vo štvrtkovom súboji Európskej ligy sa o jediný gól Arsenalu postaral anglický reprezentant Bukayo Saka.
debata

Liverpool uštedril úradujúcemu majstrovi prvú prehru v tomto ligovom ročníku. „Citizens“ sú v tabuľke na druhej priečke, Liverpool je priebežne ôsmy.

V prvom polčase si vytvárali šance obe mužstvá, Alisson aj Ederson však boli spoľahliví. V 53. minúte skóroval za hostí Phil Foden, no gól neplatil po konzultácii so systémom VAR. Ten odhalil na začiatku útočnej akcie faul Erlinga Haalanda na Fabinha.

Duel napokon rozhodol v 76. minúte Mohamed Salah, ktorý išiel do úniku po spracovaní dlhého centra od Alissona. Domáci tréner Jürgen Klopp obdržal v napätom závere červenú kartu, jeho zverenci však udržali tesný náskok.

Juraj Kucka. Čítajte viac Slovan spasil hlavou Kucka. Trnava nečakane padla v Podbrezovej

Post lídra súťaže potvrdil Arsenal triumfom na ihrisku Leedsu United 1:0 po góle Bukaya Saku z 35. minúty. Domáci v druhom polčase vyvinuli tlak a dostali sa aj k pokutovému kopu, ktorý nepremenil Patrick Bamford.

Ten istý hráč sa dožadoval ďalšej penalty v nadstavenom čase – v šestnástke súpera vrazil do Gabriela Jesusa a ten ho v páde kopol, za čo dostal pôvodne červenú kartu. Po protestoch hostí však hlavný rozhodca prešetril situáciu s pomocou systému VAR a odvolal svoj predchádzajúci verdikt.

Nicolo Barella a Milan Škriniar. Čítajte viac Jubilejný triumf Neapola. Škriniar rozosmutnil krajana Gyömbéra

Bezgólovou remízou skončil duel medzi Manchestrom United a Newcastlom. Len druhýkrát v tejto sezóne nastúpil do ligového stretnutia v základe Cristiano Ronaldo.

Krátko pred koncom riadneho hracieho času zahodil obrovskú šancu Fred, keď netrafil prázdnu bránku. V nadstavení zahodil ďalšiu tutovku Rashford, ktorý nahradil v 72. minúte Ronalda.

Na lavičke domácich nebol slovenský brankár Martin Dúbravka – v United je na hosťovaní práve z Newcastlu a v dueli proti svojmu kmeňovému klubu nemohol podľa dohody figurovať na súpiske.

Premier League – 11. kolo:
FC Liverpool – Manchester City 1:0 (0:0)
Gól: 76. Salah

Leeds United – FC Arsenal 0:1 (0:1)
Gól: 35. Saka

Aston Villa – FC Chelsea 0:2 (0:1)
Góly: 6. a 65. Mount

FC Southampton – West Ham United 1:1 (1:0)
Góly: 20. Perraud – 64. Rice

Manchester United – Newcastle United 0:0
/M. Dúbravka nefiguroval na súpiske domácich/


Standings provided by SofaScore LiveScore

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Manchester United #Premier League #Newcastle United #Arsenal FC