Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Legendy schoval do vrecka. Stroj na góly? To na Haalanda nestačí

Vďaka hetriku v manchesterskom derby strelil nórsky útočník Erling Haaland už 14 gólov v ôsmich dueloch Premier League. Nový rekord naplno ukazuje, ako výnimočný tento 22-ročný futbalista je.

03.10.2022 12:30
APTOPIX Britain Soccer Premier League Foto: ,
Na tri hetriky stačilo Erlingovi Haalandovi odohrať osem zápasov v Premier League.
debata

Haaland sa stal prvým hráčom v histórii Premier League, ktorý zaznamenal tri góly v troch po sebe idúcich domácich zápasoch. No unikátnosť jeho bilancie naplno predviedla štatistika najrýchlejšie dosiahnutých troch hetrikov.

Doterajším rekordérom bolo niekdajšie zázračné dieťa anglického futbalu Michael Owen. Na tri trojgólové zápasy potreboval odohrať 48 stretnutí v najvyššej anglickej súťaži. Haaland to dokázal šesťkrát rýchlejšie. V tomto porovnaní aj ďalšie ikony Premier League vyzerajú len ako priemerní útočníci.

Fanúšikovia sa v komentároch na sociálnych sieťach zhodujú, že ide o neprekonateľný rekord. Ďalší spomína, že nazývať Haalanda strojom na góly je príliš slabé na to, čo od príchodu do Manchestru City predvádza.

Obdivné slová mieria na robustného Nóra z každej strany. Pridal sa aj bývalý dlhoročný kapitán Chelsea John Terray. „Snažíte sa ho s niekým porovnať. No nikdy som nevidel mladého hráča s takou túžbou strieľať góly. Je jednoducho nemilosrdný,“ uviedol Terry v televíznom vysielaní beIN Sports.

Spolu so štartami v Lige majstrov má Haaland na konte v tejto sezóne už 17 gólov v jedenástich zápasoch. Ďalšie bude môcť pridať už v stredajšom zápase najprestížnejšej klubovej súťaže. Manchester City privíta na domácom štadióne FC Kodaň. Dosiahne Haaland štvrtý hetrik?

Týždenné zárobky futbalistov Manchestru City Fotogaléria - 22 fotiek Všetky fotky
Pozrite si platy futbalistov Manchestru City....
šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Premier League #manchester city #Erling Haaland