Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Sankcie udreli aj na prestupy. Ruský supertalent musí ostať v Moskve

19-ročný ruský reprezentant Arsen Zakharian bol už jednou nohou v FC Chelsea. Do anglického veľkoklubu mal odísť za takmer 15 miliónov eur.

02.09.2022 10:49
Arsen Zakharian Foto:
19-ročný Arsen Zakharian je považovaný za jeden z najväčších talentov ruského futbalu.
debata (9)

Zakharian je hráčom Dinama Moskva a Chelsea v priebehu leta aktivovala hráčovu klauzulu o uvoľnení. No práve nemožnosť prevodu spomínanej čiastky mala zamedziť pripravovanému prestupu.

Podľa Sport Expressu Dinamo uviedlo, že k zablokovaniu odchodu jedného z najtalentova­nejších ruských futbalistov prišlo kvôli sankciám, ktoré Veľká Británia uvalila na Rusko kvôli konfliktu na Ukrajine.

Fofana, Haaland a Nunez. Čítajte viac Drvivá prevaha Anglicka. Kluby minuli dve miliardy. Za koho najviac?

Okrem ťažkostí okolo prevodu značnej finančnej čiastky by bolo pre Zakhariana problematické získať na ostrovoch pracovné povolenie. Navyše komplikácie spôsobili aj pravidlá FIFA o podpisovaní zmlúv s ruskými futbalistami.

„25. augusta sme dostali ponuku od Chelsea na Zakhariana. Prebiehali rokovania, v ktorých náš klub zaujal konštruktívny postoj. Z mnohých technických dôvodov však nebolo možné prestup uskutočniť,“ napísalo vo vyhlásení Dinamo Moskva.

Martin Dúbravka a bratia Zíkovci. Čítajte viac Dúbravkov manažér exkluzívne: Na zmluve robilo 12 právnikov

Problém potvrdil aj renomovaný hráčsky agent Rafael Pimenta. „Dnes je nemožné uzatvoriť prestup Zakhariana v letnom období. Stále pracujeme na tom, aby Dinamo mohlo získať peniaze od Chelsea,“ uviedol pre Sport Express.

Zakharyan strelil v minulej sezóne za Dinamo deväť gólov a zaznamenal deväť asistencií v 34 zápasoch a jeho meno bolo spájané s viacerými poprednými klubmi.

Ruský mladík mal byť súčasťou stratégie Chelsea pod názvom „Vision 2030“, ktorou sa riadia noví majitelia klubu pod vedením Todda Boehlyho.

Najdrahší futbalisti prestupového leta 2022 Fotogaléria - 15 fotiek Všetky fotky
15. Jules Kounde - 50 miliónov eur
Z FC...
šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

9 debata chyba
Viac na túto tému: #futbal #Rusko #Premier League #Dinamo Moskva #Chelsea FC #Arsen Zakharian