Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

S úkrytmi a pod hrozbou sirén. Na Ukrajine štartuje futbalová liga

Pol roka po začiatku invázie sa u našich východných susedov začína najvyššia súťaž. V prvom zápase privíta Šachtar Doneck Metalist Charkov.

22.08.2022 19:00
686920822 Foto:
Futbalisti Dinama Kyjev pred priateľským zápasom na pôde Dinama Záhreb.
debata (2)

Zápas má výkop v netradičnom čase, o jednej popoludní. „Bude to jedinečná súťaž. Odohrávať sa bude uprostred vojny a bombových útokov,“ povedal pre Reuters šéf Ukrajinského futbalového zväzu Andrij Pavelko.

Okrem spomínaného duelu sa odohrajú ďalšie štyri zápasy. V posledných mesiacoch bolo nemožné hrať v Charkove, Kyjeve či Odese a futbal dlho neprichádzal do úvahy. Za pol roka opustilo kluby množstvo legionárov.

15. Dávid Hancko Čítajte viac Toto veľmi bolí! Na Hanckov silný odkaz reagujú fanúšikovia emotívne

Hrať sa bude na štadiónoch bez divákov, vstup fanúšikom je zakázaný pre riziko náletov. Všetky arény musia mať protiletecké úkryty a ak zaznejú sirény, zápas bude prerušený. Ak bude nebezpečenstvo trvať viac ako hodinu, rozhodca určí, čo so zápasom ďalej.

Všetky na najvyššiu súťaž vhodné štadióny sú v Kyjeve a jeho okolí a dva na západe Ukrajiny. Podľa Pavelku by mal návrat na trávniky zdvihnúť aj morálku. „Veľa ľudí z frontu nás žiadalo, aby sme uvažovali o oživení futbalu v našej krajine,“ uviedol funkcionár.

Kluby boli preto v priebehu marca a apríla oslovené s tým, aby svoje tímy nerozpúšťali, ale pripravili sa na novú futbalovú sezónu.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #futbal #ukrajinská liga