Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Záver ako v Dortmunde Bundesliga ešte nevidela. Klub reagoval aj na Ronalda

Futbalisti Werderu Brémy zaznamenali po návrate do nemeckej Bundesligy prvé víťazstvo.

21.08.2022 13:06
Edin Terzič Foto: ,
Tréner Dortmundu Edin Terzič po prehre s Werderom.
debata

Podarilo sa im to v sobotu po senzačnom obrate na ihrisku Dortmundu – v 89. minúte ešte prehrávali 0:2, ale napokon brali tri body po triumfe 3:2.

Dortmund sa dostal do vedenia zásluhou Juliana Brandta gólom z nadstaveného času prvého polčasu a keď v 77. minúte zvýšil na 2:0 portugalský futbalista Raphael Guerreiro, zdalo sa byť jasné, že všetky body zostanú doma.

Hostia boli celý zápas nebezpeční, ale nepremieňali svoje šance. Smolu prelomili až na konci a tromi gólmi v priebehu šiestich minút šokovali domácich hráčov aj publikum.

Nádej vlial Werderu v 89. minúte Lee Buchanan, v 93. minúte vyrovnal hlavou Niklas Schmidt a v 95. minúte, pár sekúnd pred koncom nadstaveného času, dokonal senzačný obrat škótsky útočník Oliver Burke.

Tréner Dortmundu Edin Terzič priznal, že jeho tím si za výkon nezaslúžil vyhrať. “Bohužiaľ, hovoríme tu o zaslúženej prehre. Je však brutálne frustrujúce, že sme nedokázali dotiahnuť do úspešného konca zápas, v ktorom sme v 89. minúte viedli 2:0. Aj keď sme hrali zle,” uviedol Terzič podľa agentúry DPA.

Slová ťažko hľadal aj kapitán “žlto-čiernych” Marco Reus. “Vôbec neviem čo sa stalo,” povedal.

Kormidelník Werderu Ole Werner naopak po zázračnom finiši žiaril šťastím. “V závere to bola čistá emócia. Bolo to šialenstvo. Nedá sa to racionálne vysvetliť,” povedal kormidelník nováčika Bundesligy.

Marco Reus Čítajte viac Žltá stena zažila šok. Dortmund viedol v 88. minúte 2:0, nestačilo mu to ani na bod

Werder skóroval v 95. minúte druhýkrát za sebou, minulý týždeň zachránil bod so Stuttgartom krátko pred koncom takisto Burke.

Ako píše Sportschau, Werder je prvým mužstvom v histórii Bundesligy, ktoré strelilo v 89. minúte či neskôr tri góly.

Dortmund prehral v tejto sezóne prvýkrát a tréner Terzič ukončil deväťzápasovú víťaznú sériu s tímom.

Kto zaplatil najviac za futbalové posily Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
10. Juventus Turín - 89 500 000 eur
Najdrahší...

Klub poprel špekulácie o Ronaldovom príchode

Športový riaditeľ Dortmundu poprel špekulácie o príchode Cristiana Ronalda. O možnom prestupe portugalského kanoniera z Manchesteru United predtým informovali španielske médiá, no Sebastian Kehl to dementoval.

“Cristiano Ronaldo neprestúpi do Borussie Dortmund. To sú fakty,” povedal Kehl pre Bild TV a dodal, že klub nebol v žiadnom kontakte s Ronaldom.

Cristiano Ronaldo. Foto: SITA/AP, Ian Walton
Cristiano Ronaldo Cristiano Ronaldo.

“Články mali asi veľa ‚klikov‘, ale my sme spravili dosť pre to, aby sme tieto špekulácie odmietli. Ronaldo je fantastický hráč svetovej úrovne, o tom niet pochýb, ale jeho prestup do nášho klubu nie je témou."

Ronaldo údajne naďalej nie je v United spokojný a rád by ešte v lete prestúpil. Španielsky denník AS uviedol, že v hre je návrat “CR7” do Sportingu Lisabon alebo prestup do Dortmundu.


Standings provided by SofaScore LiveScore
debata chyba
Viac na túto tému: #Borussia Dortmund #Werder Brémy