Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Mela po podávaní rúk, ostré odkazy. Na ostrovoch však najviac rozoberajú rozhodcu

Futbalisti Tottenhamu dokázali v nedeľnom dramatickom súboji 2. kola anglickej Premier League na ihrisku FC Chelsea vydrieť remízu 2:2, vďaka čomu ukončili sériu piatich ligových prehier v londýnskom derby.

15.08.2022 12:36
Thomas Tuchel, Antonio Conte Foto: ,
Tréner Chelsea Thomas Tuchel v roztržke so svojím náprotivkom z Tottenhamu Antoniom Contem.
debata (1)

„The Blues“ boli aktívnejší a išli dvakrát do vedenia, no „Spurs“ sa dokázali zakaždým gólovo dotiahnuť.

Veľmi emotívne prežívali zápas obaja tréneri Thomas Tuchel i Antonio Conte, ktorí mali počas duelu niekoľko konfliktov a po výmene názorov po záverečnom hvizde dostali za svoje správanie červené karty.

K vyhroteniu situácie prispel aj nepotrestaný faul na novú posilu Chelsea Marca Cucurellu, ktorého Cristiano Romero zatiahol za vlasy.

Pre kouča Tottenhamu Conteho to bol špeciálny zápas, v rokoch 2016–2018 trénoval práve „modrých“. Tí vstúpili do nedeľného duelu lepšie, už v 19. minúte sa ujali vedenia zásluhou pohotovej strely Kalidoua Koulibalyho.

Thomas Tuchel - Antonio Conte Čítajte viac Bitka o Londýn: Šarvátky trénerov, štyri góly a veľká dráma v závere

Vyrovnania sa hostia dočkali v 68. minúte vďaka krížnej strele Pierrea-Emila Höjbjerga. A práve tento gól vyvolal vášne na oboch striedačkách. Conte začal búrlivo oslavovať, čo sa nepáčilo Tuchelovi.

Okamžite k nemu vyštartoval a začal na neho pokrikovať. Dožadoval sa odpískania faulu na Kaia Havertza a údajného ofsajdového postavenia Richarlisona.

Obaja tréneri za svoje správanie inkasovali žlté karty. Krátko po tom išla Chelsea opäť do vedenia zásluhou Reecea Jamesa a tentoraz si divokú oslavu mohol užiť nemecký kouč, ktorý prešprintoval povedľa Conteho.

713865996 Čítajte aj Exhviezda Man United perlila: Je umenie minúť miliardu takto zle

Ten si do tohto momentu neskôr „rypol“ na sociálnych sieťach. „Šťastie, že som ťa nevidel… Mohol si kvôli mne zakopnúť,“ napísal.

Ani gól Jamesa však zápas nerozhodol. V šiestej minúte nastaveného času ukázal svoj gólový inštinkt Harry Kane, ktorý po rohovom kope nezadržateľne hlavičkoval do ľavého dolného rohu brány Edouarda Mendyho.

Po zápase si obaja tréneri išli podať ruky, no Conte sa na Tuchela ani nepozrel, čo kormidelníka Chelsea vytočilo. Talianovu ruku nepustil a naznačil mu, že sa mu mal pozrieť do očí.

Strhla sa mela, oboch „kohútov“ sa snažili oddeliť členovia realizačných tímov. Nakoniec obaja tréneri dostali červené karty.

„Nebolo to nutné. Ale veľa vecí v tomto zápase nebolo potrebných. Jednoducho ďalšie zlé rozhodnutie arbitra,“ komentoval Tuchel, pričom narážal na moment z nadstaveného času, keď Romero zatiahol po rohovom kope Cucurellu za vlasy.

Stalo sa to priamo pred zrakom hlavného rozhodcu Anthonyho Taylora, ktorý však žiadny faul neodpískal. Navyše po tejto situácii Mendy vyrazil loptu na ďalší roh, z ktorého padol vyrovnávajúci gól na 2:2.

Rozhodca Anthony Taylor ukazuje červenú kartu... Foto: SITA/AP, Ian Walton
Anthony Taylor Rozhodca Anthony Taylor ukazuje červenú kartu Thomasovi Tuchelovi, trénerovi Chelsea.

"Odkedy je dovolené vyťahať niekoho za vlasy na trávniku? Je to absurdné. Ak to rozhodca nevidel, v poriadku, neviním ho za to. Ale máme predsa VAR, ktorý to môže posúdiť a tam by to bolo vidno. Ako je možné, že za to nedostal červenú kartu?

Mali sme mať loptu my. A pred prvým gólom bol jasný faul na Kaia Havertza. Situácia pokračovala a padol z toho gól, pri ktorom nebol odmávaný jednoznačný ofsajd.

Sme z toho znechutení. Inak som najšťastnejší tréner, pretože sme odohrali fantastický zápas. Hrali sme brilantne," povedal Tuchel pre Sky Sports.

Najurážanejší futbalisti Premier League Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
10. David de Gea (Manchester United): 1394...

Za pravdu dal viacerým fanúšikom Chelsea, podľa ktorých ju Taylor viackrát poškodil a nemal by viesť jej zápasy. „Nie je to len ich prianie, ale myslí si to každý v kabíne. Hráči vedia, čo sa deje na ihrisku,“ uviedol Tuchel.

Aj tieto komentáre preskúma Anglická futbalová asociácia (FA).

Samotnú pozápasovú roztržku s Contem Tuchel banalizoval:

"Na štadióne bolo horúco, keďže panovali vysoké teploty, horúco bolo medzi striedačkami, na ihrisku, aj medzi divákmi. Nemáme nepriateľský vzťah.

Myslím si, že to bol z jeho i mojej strany férový zákrok. Neprišlo k žiadnej inzultácii, jeden druhého neudrel, obaja sme bojovali za svoje tímy.

Ja necítim k nemu nič zlé. Som prekvapený, že sme obaja za to dostali červené karty."

Ani Conte nechcel vybičovaný záver bližšie komentovať.

„Podľa mňa je lepšie rozprávať sa o futbale,“ vyjadril sa podľa AFP tréner Tottenhamu. Napokon však k podávačke rúk s Tuchelom krátko dodal:

„Asi budem nabudúce viac dávať pozor, keď si s ním budem podávať ruky. Alebo radšej zostanem na mojej lavičke a on zostane na svojej.“

712551426 Čítajte aj Rodák s čistým kontom. Totálny kolaps Man United, dostal štvorku

Taliansky kouč priznal, že jeho tím ešte kvalitatívne zaostáva za súperom:

"Chelsea ukázala, že má skutočne vynikajúci tím. No v porovnaní s predchádzajúcou sezónou sme podali lepší výkon. Rozdiel v kvalite je však zreteľný.

Chelsea vyhrala pred dvoma rokmi Ligu majstrov, vlani triumfovala na MS klubov, dostala sa do finále Pohára FA a Ligového pohára.

Áno, medzi Chelsea a Tottenhamom je rozdiel, no sme tu na to, aby sme ho skresali. V minulej sezóne sme s nimi trikrát prehrali, tentokrát sme uhrali remízu, takže sme urobili malý krok dopredu."


Standings provided by SofaScore LiveScore
1 debata chyba
Viac na túto tému: #Premier League #Tottenham Hotspur #Antonio Conte #Chelsea FC #Thomas Tuchel