Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Zabudnite na Abramoviča. Chelsea má na lane prestupový rekord

Podľa britských médií by mal cez víkend nastať výrazný posun ohľadom obrancu Wesleyho Fofanu. Podľa The Telegraph by mohol posilniť Chelsea za 95 miliónov eur.

13.08.2022 12:00
France Soccer Europa Conference League Foto: ,
Bude Wesley Fofana najdrahším obrancom histórie?
debata

V prípade uskutočnenia prestupu za takúto sumu by sa z Fofanu stal najdrahší obranca futbalovej histórie. Doterajším lídrom je Angličan Harry Maguire, za ktorého Manchester United zaplatil pred tromi rokmi 87 miliónov eur.

Chelsea odoslala na 21-ročného Francúza dve ponuky, no 60 miliónov a ani 71 miliónov vedeniu Leicesteru nestačilo.

Israel Soccer French Super Cup Čítajte viac Zlatá lopta: Kde je Messi a prečo tam je Ronaldo? Magazín vysvetľuje

Tréner Leicestru Brendan Rodgers na tlačovej konferencii pred víkendovým kolom Premier League prezradil, že má obavy z hľadania adekvátnej náhrady. „Konečné rozhodnutie o predaji je na majiteľoch. Už teraz by bolo neskoro hľadať náhradu,“ povedal Rodgers.

A kto je vlastne Wesley Fofana? Vo francúzskej Ligue 1 odohral len jednu sezónu v drese St. Etienne a v roku 2020 odišiel do Leicesteru za 35 miliónov eur. Veľmi rýchlo sa vypracoval na kľúčového obrancu klubu.

Hviezdy šoubiznisu a kluby, ktoré podporujú Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
Hugh Grant - britský herec, Fulham FC.

Chelsea investovala v tomto prestupovom období do nových posíl už vyše 186 miliónov eur. Ak by sa zrealizoval príchod Fofanu, bol by to nový klubový rekord.

Doteraz najviac vyplatil klub za nových hráčov ešte za éry predchádzajúceho majiteľa Romana Abramoviča. V roku 2017 minul 260 miliónov za hráčov ako Alvaro Morata, Tiemoué Bakayoko, Danny Drinkwater či Antonio Rüdiger.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #futbal #Premier League #Chelsea FC #Wesley Fofana