Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Dúbravka: Máme najbohatších majiteľov. V Newcastli to cítiť

V najbohatšej futbalovej lige sveta je už stálicou. Slovenský brankár Martin Dúbravka bojoval s Newcastlom v posledných rokoch skôr na spodných priečkach Premier League. To by sa malo zmeniť.

04.08.2022 19:00
Martin Dúbravka Foto:
Martin Dúbravka pôsobí v Newcastle United od januára 2018.
debata

Nová sezóna, ktorá štartuje prvým zápasom v piatok, by pre Dúbravkov Newcastle mohla byť v mnohých ohľadoch prelomová.

Vlani v októbri sa stal majiteľom klubu Verejný investičný fond Saudskej Arábie, ktorého aktíva sú takmer 600 miliárd dolárov. Razom sa tak z Newcastlu stal klub s najbohatšími vlastníkmi na svete. Časom by sa mal vydať na cestu, akou vykročili Manchester City či Paríž St. Germain.

V Premier League ste odchytali už 127 zápasov. Aké sú vaše ciele do novej sezóny?
Obhájiť svoju pozíciu v bránke Newcastlu, nakoľko mi prišla konkurencia. Naplno si uvedomujem, že s Nickom Popeom budem musieť bojovať o post jednotky. A určite chcem, aby klub vstúpil do sezóny čo najlepšie. Ideálne by bolo zvíťaziť hneď v prvom domácom stretnutí s Nottinghamom Forest.

Slovan, Ferencváros Čítajte viac Majster neskladá zbrane. Slovan zareagoval na tvrdý trest od UEFA

V polovici minulého ročníka hral klub o záchranu, no na jar sa vyšplhal na 11. miesto. Je cieľom majiteľov zabojovať o elitnú desiatku?
Nemyslím si, že je konkrétne určené, na ktorom mieste v tabuľke by sme mali skončiť. Vieme, že druhá časť sezóny nám nadmieru vyšla a je na čom stavať. Progres sa ukázal aj v posledných prípravných dueloch proti Atalante Bergamo a Bilbau. Ak tento káder ostane pokope a ešte sa doplní o pár hráčov, má obrovský potenciál. Chvíľu potrvá, kým mužstvo získa tvár a skončí sa prestavba kádra – je to dlhodobý proces.

Napriek takmer neobmedzeným zdrojom nových majiteľov sa im nepodarilo v lete získať posilu zvučného mena. Prečo?
Lebo veľkí hráči chcú hrať okamžite v Lige majstrov alebo inej pohárovej súťaži. Zatiaľ nie sme na úrovni, aby sme mierili tak vysoko. Vedenie si možno aj preto zvolilo cestu získavania iného typu futbalistov. Napriek tomu počas zimy aj teraz v lete minuli dosť peňazí na prestupy. Očakávania od nich budú vysoké a ukazuje sa, že budú pre mužstvo prínosom.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #futbal #Premier League #Newcastle United #Martin Dúbravka