Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Sir Alex je späť. Ikonický tréner má novú úlohu v Manchestri United

Výkonný riaditeľ Manchester United Richard Arnold vytvoril skupinu poradcov klubu, ktorého súčasťou je aj 80-ročná trénerská legenda Alex Ferguson.

30.07.2022 08:00
Alex Ferguson Foto: ,
Alex Ferguson.
debata

Okrem Fergusona je jeho súčasťou aj bývalý generálny riaditeľ David Gill, bývalý kapitán United Bryan Robson a súčasný futbalový riaditeľ John Murtough. Arnold chce čerpať z bohatých skúseností týchto dôležitých mužov histórie klubu . Ferguson tak získa najväčší vplyv na chod Manchestru United, odkedy pred desiatimi rokmi skončil na pozícii trénera.

709891539 Čítajte viac Nikto nie je väčší ako klub. Ronaldo už začína byť na smiech

Spomínané osobnosti sa po prvýkrát stretli v Carringtone – tréningovom komplexe United práve v čase, keď tam prvýkrát v novej sezóne dorazil aj Cristiano Ronaldo so svojim agentom Jorge Mendesom.

Sportsmail v novembri prezradil, že Ferguson by privítal možnosť mať v United viac povinností po tom, čo ho pri niekoľkých príležitostiach využil na konzultácie vtedajší manažér Ole Gunnar Solskjaer.

Bola pre Milana Škriniara sezóna 2021/22 poslednou v drese Interu Miláno? Čítajte viac Škriniarova voľba? Buď prestup, alebo najlepší plat v Interi, tvrdí expert

Arnold, ktorý vo februári vystriedal Eda Woodwarda vo funkcii výkonného riaditeľa, si však uvedomuje dôležitosť využitia Fergusonových rozsiahlych futbalových znalostí, keďže počas jeho 26-ročného vedenia na Old Trafford zdvihol nad hlavu 38 trofejí.

Dôležitou postavou Fergusonových úspechov bol aj David Gill. Ten sedí v súčasnosti vo výkonnom výbore UEFA, je tiež predsedom finančného výboru a výboru pre kompenzácie v strešnom orgáne európskeho futbalu.

Futbalové legendy a ich prezývky Fotogaléria - 12 fotiek Všetky fotky
Roberto Baggio - Božský chvostík
Počas väčšej...
šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Manchester United #Premier League #Sir Alex Ferguson