Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Abramovič vracia úder. Žaluje Európsku úniu o náhradu škody

Bývalý majiteľ Chelsea Roman Abramovič s ďalšími troma bohatými Rusmi podal žalobu na Európsku súdny dvor.

23.07.2022 16:30
Roman Abramovič Foto: ,
Roman Abramovič
debata (11)

Konflikt na Ukrajine trvá už päť mesiacov a tak dlho tiež platia čoraz prísnejšie sankcie voči ruským miliardárom. Ich majetok je zmrazený, jachty skonfiškované, majú obmedzené podnikanie. A tento stav nechcú nechať len tak.

Podľa denníka Wall Street Journal podal Abramovič s ďalšími tromi krajanmi žalobu na Európsky súdny dvor. Kvarteto chce od EÚ peniaze za škody, ktoré utrpeli v dôsledku sankcii voči Rusku a jeho občanom. Abramovič a spol. sa domnievajú, že boli porušené ich práva.

Paulo Dybala v drese argentínskej reprezentácie. Čítajte viac Ronaldo prišiel v Taliansku o rekord. Pripravila ho oň posila AS Rím

Podľa expertov majú malú šancu na úspech. No Abramovič si verí aj vďaka tomu, že vlastní aj portugalské občianstvo. A kvôli tomu by sa ho sankcie nemali vôbec týkať.

Na pozadí tohto sporu je predaj jeho futbalového klubu Chelsea za 3,5 miliardy libier. Išlo o najdrahší predaj športového klubu v histórii. Podľa medializovaných informácii nemal Abramovič práve kvôli sankciám vidieť z tohto predaja ani libru. A žalobou voči EÚ chce dosiahnuť, aby prišlo k náprave.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

11 debata chyba
Viac na túto tému: #futbal #sankcie #Roman Abramovič