Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Historická zmena v FC Barcelona. Už nikdy nebude tak, ako pred ňou

Slávny štadión Camp Nou zmenil meno a pribudol k nemu názov sponzora.

01.07.2022 18:00
Štadión Camp Nou sa v piatok odel do nového šatu. Foto:
Štadión Camp Nou sa v piatok odel do nového šatu.
debata

Populárna streamovacia služba hudby a podcastov Spotify zaplatí za spoluprácu s FC Barcelona 280 miliónov eur za štyri roky. Po novom tak bude niesť takmer 100-tisícový štadión názov Spotify Camp Nou. Je to prvýkrát za 65 rokov, čo prichádza k takejto novinke.

Lukratívna sponzorská dohoda vstúpila do platnosti v piatok a platiť bude až do roku 2026. V rámci nej bude Spotify aj hlavným sponzorom klubových dresov A-tímu, ako aj súprav všetkých mládežníckych výberov.

Idrissa Gueye. Čítajte viac Bojkotoval gayov a lesbičky. Doma je vďaka tomu futbalista hrdinom

Jednou z hlavných postáv rokovaní o tomto partnerovi bol prezident klubu Joan Laporta a finalizácia sponzorstva trvala vyše šesť mesiacov.

Spotify bude tiež kľúčovou súčasťou pri vytváraní audiovizuálneho obsahu okolo denno-denného fungovania klubu, ktorý bude zverejňovaný na sociálnych sieťach Barcelony.

Bola pre Milana Škriniara sezóna 2021/22 poslednou v drese Interu Miláno? Čítajte viac Kluby zvádzajú boj o Škriniara. Ten si dáva v Španielsku do tela

Dohoda nebráni majiteľovi a spoluzakladateľovi Spotify Danielovi Ekovi, aby v budúcnosti vlastnil iný futbalový klub.

Ek sa v roku 2021 pokúsil kúpiť Arsenal, no nepodarilo sa mu presvedčiť súčasného majiteľa Stana Kroenkeho, aby predal akcie londýnskeho klubu.

Nedávno bolo oznámené, že Barcelona nebude hrať na Spotify Camp Nou počas sezóny 2023–2024, namiesto toho sa presťahuje na mestský olympijský štadión, aby mohol byť stánok zmodernizovaný za 1,5 miliardy eur.

Najdrahšie prestupy roka v tomto tisícročí Fotogaléria - 23 fotiek Všetky fotky
2000 Luis Figo - Portugalsko * Cena za hráča:...

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Španielsko #fc barcelona #la liga #Camp Nou