Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Najdrahší futbalista histórie na odchode? Paríž sa chce zbaviť Neymara

Podľa talianskych médií mala byť brazílska hviezda Neymar ponúknutá na predaj.

23.06.2022 11:00
Neymar Foto: ,
Neymar.
debata

Neymar sa stal najdrahším futbalistom všetkých čias v roku 2017, keď za 222 miliónov eur prestúpil z FC Barcelona do Paríž St. Germain. No za päť rokov nedokázal doviesť PSG k vytúženému triumfu v Lige majstrov.

Jeho výkonom nepomohol ani vlaňajší príchod Lionela Messiho, pred ktorým „utiekol“ z katalánskeho klubu práve do Paríža. Ostal aj v tieni domáceho Kyliana Mbappého, ktorý je ústrednou postavou mužstva z metropoly Francúzska.

Mbappé podpísal minulý mesiac predĺženie zmluvy s PSG o ďalšie tri sezóny namiesto očakávaného odchodu do Realu Madrid. Jednou z príčin jeho zotrvania mal byť údajne prísľub, že Neymar z Paríža odíde.

škriniar inter Čítajte viac Balí Škriniar kufre? Inter už za neho našiel náhradu

Podľa informácii talianskeho portálu Footmercato bol 30-ročný Neymar aktuálne ponúknutý Juventusu Turín, pričom tréner Maximiliano Allegri má vážne zvažovať jeho príchod do klubu.

Správy z posledných týždňov hovorili o tom, že Neymarova prestupová cena sa pohybuje na úrovni 90 miliónov eur, čo je o 132 miliónov menej než za koľko ho PSG kúpil pred piatimi rokmi.

Juventus už v zime investoval 70 miliónov do útočníka Dušana Vlahoviča, pričom srbský kanonier strelil 7 gólov v 15 zápasoch Serie A. No „stará dáma“ bola ďaleko za bojmi o majstrovský titul – napokon skončila v lige so 16-bodovou stratou na prvé AC Miláno.

20. László Bénes Čítajte viac Miliónový prestup! Bundesligista víta slovenského reprezentanta

Neymar by mohol byť riešením do stredu poľa aj preto, že v Turíne skončil dlhoročný špílmacher, Paulo Dybala. Talianske médiá si uvedomujú, že nie je veľa klubov, ktoré by si Neymara mohli dovoliť.

Za jediného konkurenta v boji o Neymara označili anglický Newcastle United, ktorý sa po vlaňajšom príchode nových majiteľov netají túžbou priniesť do tímu hviezdneho futbalistu.

Najväčšie prestupové prepadáky histórie Fotogaléria - 18 fotiek Všetky fotky
15. Aaron Wan-Bissaka * Dátum prestupu:...

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #futbal #Neymar #PSG #Newcastle #Juventus