Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Prišli o Mbappého aj Haalanda. Musia podvádzať, tvrdí šéf La Ligy

Po súbojoch na zelených trávnikoch sa schyľuje k bitke za zeleným stolom. Španielska najvyššia súťaž obvinila Paríž St. Germain a Manchester City z porušovania pravidiel.

15.06.2022 15:12
Šéf La Ligy Javier Tebas. Foto:
Šéf La Ligy Javier Tebas.
debata

Vedenie španielskej najvyššej súťaže La Ligy je pripravené podniknúť právne kroky proti Parížu St. Germain a Manchestru City. Podľa neho tieto kluby neustále porušujú pravidlá finančnej fair play.

Prezident La Ligy Javier Tebas pravidelne verejne kritizoval veľké čiastky PSG a City na nákup nových posíl. Teraz je pripravený dohnať podozrenia až na súd Európskej únie.

Aktuálnu kritiku spustili nedávne transakcie na hráčskom trhu. Erling Haaland prestúpil za 60 miliónov eur do Manchestru City a Kylian Mbappé sa rozhodol zotrvať v PSG. Minimálne jedného z nich už fanúšikovia videli v Reale Madrid.

Anglicko Maďarsko Čítajte viac Veľké peniaze, veľký futbal. Pochopia to po Maďaroch aj Slováci?

Ako informuje Marca, v dôsledku Mbappého novej zmluvy podali Tebas a La Liga sťažnosť na Paríž St. Germain u Európskej futbalovej únie.

„Musia podvádzať. Neviem, či platia hráčov mimo francúzskeho územia, alebo majú ozaj štedrých sponzorov. No nedovolíme, aby zničili ekosystém európskeho futbalu,“ uviedol Tebas.

Šéf La Ligy verí, že toto podanie musia urobiť pre obranu európskeho a španielskeho futbalu. Reakcia na ostrú kritiku nenechala na seba dlho čakať.

Slovenský majster ŠK Slovan môže naraziť v Lige majstrov na toho maďarského. Čítajte viac Repete po 30 rokoch? Slovan spoznal možného súpera pre 2. predkolo

Predseda francúzskej Ligue 1 Vincent Labrune nedávno Tebasovi pripomenu, že Real Madrid a Barcelona ťažili v minulosti z nezákonnej štátnej pomoci a míňajú obrovské sumy na prestupy a platy.

„Real Madrid a Barcelona prekonali za posledné desaťročia množstvo prestupových rekordov. Pokiaľ ide o platy, Real mal na lavičke dvoch najlepšie platených futbalistov súčasnosti,“ uviedol Labrune. Myslel Garetha Balea a Edena Hazarda.

Anglicko Maďarsko LN futbal 4. kolo Čítajte viac Orbán bol po rokoch v maďarskej šatni. Tréner pichol do osieho hniezda

Šéf Ligue 1 si nebral servítku pred ústa ani v súvislosti s dlhom Barcelony, ktorý podľa jeho slov dosiahol už 1,5 miliardy eur.

Paríž St. Germain aj Manchester City už mali v minulosti opletačky s UEFA kvôli porušeniu pravidiel finančnej fair play. No nikdy nevyústili k najtvrdšiemu trestu – vylúčeniu zo súťaží UEFA.

Najdrahší adepti na lukratívny letný prestup Fotogaléria - 15 fotiek Všetky fotky
1. Romelu Lukaku, Belgicko - Chelsea FC...

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #futbal #la liga #finančná fair play