Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Už žiadny Neymar. Barcelona si poistí supertalent na miliardu eur

Manchester United aj FC Liverpool sa začali zaujímať o získanie 17-ročného stredopoliara Barcelony Gaviho. Ak predĺži u Kataláncov zmluvu, môžu na neho zabudnúť.

15.06.2022 10:30
Gavi (vľavo) má len 17 rokov no za Španielske... Foto: ,
Gavi (vľavo) má len 17 rokov no za Španielske áčko odohral už 10 zápasov.
debata

Gavimu končí jeho prvá profesionálna zmluva v lete na budúci rok. Jej súčasťou je ešte stále výstupná klauzula v hodnote 100 miliónov eur. Za túto sumu by si ho vedeli predstaviť získať anglickí giganti FC Liverpool či Manchester United.

No tento scenár vedenie Barcelony nechce dopustiť. Podľa talianskeho novinára Fabricia Romana špecializujúceho sa na futbalové prestupy už má Gavi na stole predĺženie spolupráce.

Kapitán Anglicka akoby neveril vlastným očiam, čo sa to proti Maďarsku stalo. Čítajte viac Víťazstvo storočia. Štipnite nás. Šach-mat. Maďari oslavujú

A jeho súčasťou bude aj výrazne navýšená výstupná klauzula na úrovni jednej miliardy eur. Vedenie Barcelony sa stretli s Gaviho manažérom Ivanom de la Peňom a mali dospieť k dohode o novom kontrakte až do roku 2028.

Barcelona nechce za žiadnych okolností dopustiť, aby sa zopakovala situácia z roku 2017, keď zdanlivo vysoká výstupná klauzula v zmluve Brazilčana Neymara nezabránila jeho odchodu.

Paríž St. Germain sa vtedy rozhodol vyplatiť rekordných 222 miliónov eur a Katalánci tak nemali žiadnu možnosť na udržanie svojej hviezdy. Gavi odohral za Barcelonu v tejto sezóne 46 zápasov a strelil dva góly.

Najdrahší adepti na lukratívny letný prestup Fotogaléria - 15 fotiek Všetky fotky
1. Romelu Lukaku, Belgicko - Chelsea FC...

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #fc barcelona #španielska futbalová reprezentácia #Gavi