Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Udržali Mbappého, teraz lanária stroj na trofeje. PSG rokuje v Katare

Zinedine Zidane získal s Realom Madrid 11 titulov za štyri roky vrátane troch triumfov v Lige majstrov. A to je dôvod, prečo ho miliardársky klub túži mať pod Eiffelovkou.

07.06.2022 10:40
Zinedine Zidane s manželkou Veronique počas... Foto: ,
Zinedine Zidane s manželkou Veronique počas nedávnej Veľkej ceny Monaka vo formule 1.
debata

Podľa informácií Mundo Deportivo sa má dnes uskutočniť už druhé stretnutie medzi vedením Paríž St. Germain a Zidanom. Miestom konania je Katar, kde sídli majiteľ klubu emir Hamad bin Chalífa al-Tání.

O Zidanovi ako nástupcovi doterajšieho kouča Mauricia Pochettina sa hovorí už prakticky od začiatku tohto roka. Podľa francúzskych médií je koniec Argentíčana na lavičke neodvratný po tom, čo klub vypadol už v osemfinále Ligy majstrov s neskorším víťazom Realom Madrid.

Štefan Tarkovič. Čítajte viac NÁZOR: Koniec Tarkovičovho luxusu. Bola chyba iba v ňom?

Prvé stretnutie medzi Zidanom a zástupcami francúzskeho giganta sa uskutočnili v Paríži pred finálovým duelom Ligy majstrov. Ich jediným výsledkom bolo, že príde k ďalším rokovaniam.

Parížsky gigant je vďaka katarským petrodolárom pripravený urobiť zo Zidana najlepšie plateného trénera súčasnosti. Vedenie mu má ponúkať ročný plat 25 miliónov eur, čím by o milión prekonal kouča Atlética Madrid Diega Simeoneho.

Peniaze však nemajú byť ten kľúčový dôvod, pre ktorý Zidane s prijatím lukratívnej ponuky váha. Jeho snom je totiž viesť reprezentáciu Francúzska.

Juraj Kucka Slovensko Kazachstan Čítajte viac Piskot z tribún? Divákom sa nedivím, nie sme majstri sveta, kritizoval Kucka

Je pravdepodobné, že po koncoročných MS v Katare opustí lavičku obhajcov titulu Didier Deschamps. A preto je jednou zo Zidanových podmienok, aby ho pre túto pozíciu parížsky klub uvoľnil.

No v hre je aj možnosť, že bude viesť naraz aj národný tím, aj Paríž St. Germain. Šéf Francúzskej futbalovej federácie Noel Le Graet sa k Zidanovi ako možnom nástupcovi súčasného trénera nechcel moc vyjadrovať.

„V povedomí fanúšikov to môže byť nástupca. Ale to nie je môj cieľ. Uvidíme, ak pôjdeme s Didierom Deschampsom každý svojou cestou určite bude jednou z možností," uviedol Graet pre L'Equipe.

Najhodnotnejšie futbalové kluby sveta Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
10. Tottenham (Angl.): 2,35 miliardy dolárov.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #futbal #Paríž St. Germain #Zinedine Zidane