Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Sparta predstavila trénera, Guľa to nie je. Rosický sa vyjadril aj k Hanckovi

Futbalistov Sparty Praha povedie dánsky tréner Brian Priske. Na lavičke Midtjyllandu, s ktorým v sezóne 2019/20 vyhral dánsku ligu, v 4. predkole Ligy majstrov septembri 2020 vyradil mestského rivala Sparty - Slaviu.

31.05.2022 13:26
debata (2)

„Briana ako trénera formoval systém Midtjyllandu, ktorého cieľom je vyhrávať, rozvíjať hráčov a dávať príležitosť mladým talentom.

To sú rovnaké ciele, aké máme aj my v Sparte. S týmto spôsobom práce dokázal vyhrať titul v dánskej lige a následne postúpiť cez kvalifikáciu do skupinovej fázy Ligy majstrov.

Má tiež skúsenosti z Európskej ligy, kam sa dokázal prebojovať aj cez kvalifikačné predkolá s Antverpami. Veríme, že v Sparte nadviaže na svoju doterajšiu trénerskú prácu,“ povedal pre stránku Sparty jej športový riaditeľ Tomáš Rosický.

Medzi kandidátmi na obsadenie postu bol aj slovenský kormidelník Adrián Guľa.

Spartu v ročníku 2021/2022 viedol Pavel Vrba, no klub ho odvolal tesne pred koncom sezóny a dočasne ho nahradil kouč rezervy Michal Horňák.

Pavel Vrba Čítajte aj Vrba má nový angažmán. Po 18 rokoch sa vracia na miesto, kde začínal

V súvislosti s odchodom z klubu bol spájaný aj samotný Rosický, ktorý po neúspechu Sparty v tohtoročnom boji o ligový titul reagoval na tlak fanúšikov a ponúkol rezignáciu. To však majiteľ klubu Daniel Křetínský odmietol.

Sparta rieši aj odchod kľúčového útočníka Adama Hložeka, ktorý mieri do Bayeru Leverkusen.

slovenskí futbalisti Čítajte aj Ospravedlnenka od hráča zo základu. Je to sklamanie, priznal Tarkovič

„Rudým“ hrozia aj ďalšie výpadky v jadre zostavy vrátane slovenského obrancu Dávida Hancka. Nevyšlo im ani finále domáceho pohára, v ktorom prehrali so Slováckom 1:3, o jediný presný zásah Sparty sa postaral práve slovenský reprezentant.

„Nechceme prísť oňho, ani o naše jadro. Už tak strácame najlepšieho hráča ligy. Odchod Adama je pre mňa smutný moment,“ dodal Rosický ohľadom Hancka a Hložeka.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Adrián Guľa #AC Sparta Praha