Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hrozivé scény. Nasrdení fanúšikovia zahádzali hráčov svetlicami

Priaznivci Saint-Étienne vtrhli na ihrisko a naháňali hráčov po tom, čo klub vypadol z najvyššej francúzskej súťaže do druhej ligy.

30.05.2022 07:00
Rozhnevaný dav fanúšikov Saint-Étienne. Foto:
Rozhnevaný dav fanúšikov Saint-Étienne.
debata

Saint-Étienne, ktorého dres v minulosti obliekal aj Slovák Ľubomír Moravčík, zostúpilo do druhej ligy po prehre s Auxerre 4:5 na pokutové kopy.

Ihneď po tom, ako Remi Dugimont premenil rozhodujúcu penaltu pre Auxerre sa vyrútili stovky domácich fanúšikov na trávnik štadióna Geoffroya-Guicharda.

Smerom k hráčom boli hodené desiatky svetlíc a delobuchov v momente, keď sa snažili čo najskôr dobehnúť do hráčskeho tunela a utiecť pred besniacim davom.

Niekoľko hráčov malo v dôsledku tohto útoku utrpieť menšie zranenia. Podľa portálu RMC Sport musela zasiahnuť až polícia a vyhnať fanúšikov z trávnika.

slovenskí futbalisti Čítajte viac Ospravedlnenka od hráča zo základu. Je to sklamanie, priznal Tarkovič

Nepekné scény prišli ba deň po tom, čo muselo byť pre problémy s fanúšikmi odložené finále Ligy majstrov v Paríži.

Niektorí fanúšikovia bez lístkov sa pokúšali preniknúť na štadión preskakovaním cez brány. Francúzska polícia sa snažila dostať situáciu pod kontrolu a bola kritizovaná za použitie slzotvorného plynu na priaznivcov Liverpoolu.

Liverpool v nedeľu vyzval UEFA na prešetrenie postupu francúzskej polície vo finále, ktoré sa skončilo víťazstvom Realu Madridu 1:0.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #futbal #Ligue 1 #AS Saint-Étienne