Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Bude vyberať hráčov? Uchmatne si kapitánsku pásku? Mbappé vysvetľoval

Francúzsky futbalista Kylian Mbappé v pondelok vyhlásil, že sa nebude miešať do riadenia a ani do prestupovej politiky Paríža Saint Germain, s ktorým v nedeľu predĺžil kontrakt o ďalšie tri sezóny.

23.05.2022 19:44
Kylian Mbappé Foto: ,
Utočník PSG Kylian Mbappé na tlačovej konferencii s prezidentom PSG Nasserom Al-Khelaifim.
debata

Majster sveta odmietol prestup do Realu Madrid, o ktorom sa hovorilo už niekoľko mesiacov a mal byť hotovou vecou.

Španielsky veľkoklub ponúkal za dvadsaťtriročného útočníka údajne vyše 200 miliónov eur, no PSG mu následne ponúklo lukratívnu zmluvu a udržalo si jeho služby.

Podľa Sky Sports parížsky klub preplatil podpisový bonus, ktorý Mbappemu ponúkal Real vo výške približne 100 miliónov eur, zdvojnásobil mu plat a okrem toho mu údajne dal aj možnosť ovplyvňovať výber nových hráčov, trénera či športového riaditeľa.

Kylian Mbappé. Čítajte viac Mbappého rozhodnutie budí vášne: Urážka futbalu, čertí sa šéf La Ligy

Mbappé to však poprel.

"Zostávam futbalistom, ktorý je súčasťou tímu a túto úlohu neprekročím. Všetci vedia, že vlani som chcel odísť a bol som presvedčený, že to je tá najlepšie voľba, no veci sa menia.

Som Francúz a odchod z mojej krajiny by bol náročný. Zmenil sa projekt, môj klub chce vybudovať ďalšie športové ambície a myslím si, že tu treba napísať ešte ďalšie skvelé príbehy.

To je to, na čom záleží," povedal na tlačovej konferencii s prezidentom PSG Nasserom Al-Khelaifim.

Francúzsky kanonier zároveň povedal, že si nezoberie kapitánsku pásku od Marquinhosa, o čom informovali viaceré médiá:

„Zaslúži si ju on. Nemusím byť kapitán, aby ma bolo počuť a aby som išiel príkladom na ihrisku. Marquinhos je skvelý hráč a výborný kapitán. Je pre nás veľmi dôležitý.“

Čo futbaloví tréneri vyškrtli hráčom z jedálnička? Fotogaléria - 9 fotiek Všetky fotky
Pep Guardiola (Manchester City)
Keď jeden z...

„Nechávame si najlepšieho hráča na svete. Je to skvelý deň pre PSG, Ligue 1 a našich fanúšikov vo Francúzsku i vo svete,“ uviedol prezident klubu.

Mbappé prišiel do Paríža z Monaca v auguste 2017 a pomohol mu získať štyri z piatich titulov v Ligue 1. Strelil 173 gólov a dostal sa na druhú priečku klubovej histórie za Edinsona Cavaniho, ktorý má na konte 200 presných zásahov.

Kylian Mbappé s prezidentom PSG Nasserom Al-Khelaifim krátko po oznámení, že ostáva v klube. Čítajte aj Mbappého šou v Paríži. Najprv oznámil že ostáva, potom dal hetrik

Parížsky klub síce získal v domácej súťaži desiaty titul a vyrovnal sa na čele historickej tabuľky St. Etienne, no svojich priaznivcov si pohneval, keď Ligu majstrov opustil priskoro, už v osemfinále po neúspechu práve s Realom Madrid.

V klube možno očakávať zmeny, určite odchádza športový riaditeľ Leonardo. K výmene príde zrejme aj na trénerskom poste, hoci Mauricio Pochettino má kontrakt ešte na jeden ročník.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk
debata chyba
Viac na túto tému: #Kylian Mbappé