Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Jeden z najpamätnejších dní v mojej kariére. Hamšík si užíval prvý titul

Futbalisti tureckého Trabzonsporu prevzali v sobotu pohár pre víťaza tamojšej najvyššej súťaže. Pre klub, v ktorom pôsobí aj slovenský stredopoliar Marek Hamšík, je to prvý ligový titul po 38 rokoch.

16.05.2022 13:48
Marek Hamšík Foto:
Marek Hamšík a jeho veľká chvíľa na štadióne Trabzonsporu.
debata

"Absolvovali sme nezabudnuteľnú oslavu. Najprv triumfálna jazda na lodi a večer na našom štadióne slávnostné odovzdávanie trofeje.

Bol to jeden z najpamätnejších dní v mojej kariére. Čakal som naň dlho," uviedol pre svoju oficiálnu webstránku Hamšík, ktorý mal pri príchode na pódium okolo pása slovenskú vlajku.

„Som hrdý Slovák. Vždy to tak bolo, je a bude. Slovenská zástava nemohla chýbať pri oslavách,“ poznamenal 34-ročný futbalista.

V nedeľu absolvoval Trabzonspor predposledný zápas sezóny proti Altayu Izmir (2:1), „domáci“ doň nastúpili v špeciálnych majstrovských dresoch.

Marek Hamšík v obkolesení fanúšikov Trabzonsporu. Čítajte viac Trabzooon! Hamšík výkrikom ukončil tlačovku a užíval si titul

Duel sa pre zlý stav ihriska v Trabzone síce konal na olympijskom štadióne v Istanbule, no čerstvých majstrov prišlo napriek tomu podporiť veľké množstvo ich fanúšikov.

"Už po prvých zápasoch v drese Trabzonsporu som cítil, že tím má silu, všetko klape a môžeme dosiahnuť cieľ – získať po 38 rokoch majstrovský titul.

Išli sme krok po kroku, boli sme najlepší a zaslúžene sme skončili na prvom mieste. Byť šampión je neuveriteľný pocit nielen pre mňa, ale pre celú moju rodinu," dodal Hamšík.

Slováci, ktorých cena vzrástla najviac Fotogaléria - 15 fotiek Všetky fotky
15. Dominik Holec (Sparta Praha)
 Pôvodná...
debata chyba
Viac na túto tému: #Trabzonspor #Marek Hamšík