Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Predstúpte pred kameru, vyzval rozhodcov rozčúlený Arteta. Conte reagoval jasne

Futbalisti Tottenhamu Hotspur živia šancu na Ligu majstrov. Vo štvrtkovom šlágri anglickej Premier League v severolondýnskom derby zdolali Arsenal 3:0.

13.05.2022 12:26
Mikel Arteta, Tottenham Foto: ,
Tréner Arsenalu (vpravo) Mikel Arteta a Antonio Conte z Tottenhamu.
debata

Na štvrté miesto, na ktorom figuruje ich mestský rival, strácajú dve kolá pred koncom súťaže iba bod a majú lepšie skóre.

Arsenal výrazne oslabilo vylúčenie Roba Holdinga. Anglický stopér najskôr vyrobil pokutový kop, z ktorého Harry Kane otvoril skóre a v 33. minúte musel ísť po faule lakťom a druhej žltej karte predčasne do kabín.

Tréner Arsenalu Mikel Arteta po zápase soptil na hlavného rozhodcu Paula Tierneyho.

Son Heung-min prikrášlil víťazstvo Tottenhamu tretím gólom. Čítajte aj Penalta, vylúčenie a prehra. Arsenal vybuchol v londýnskom derby

„Keby som otvorene povedal, čo si myslím o penalte a prvej žltej karte, naparili by mi polročný dištanc. Nerád klamem, takže radšej sa k tomu nebudem vôbec vyjadrovať. Stačilo sledovať reč môjho tela,“ uviedol Arteta pre akreditované médiá.

Podľa jeho slov rozhodcovia negatívne ovplyvnili zápas.

„Chcel by som, aby arbitri predstúpili pred kameru a zdôvodnili svoje rozhodnutia. Bol to krásny zápas, no rozhodcovia ho zničili. Mojim zverencom nemám čo vyčítať. Aj keď hrali takmer hodinu v oslabení, do konca zápasu sa snažili skorigovať výsledok. Som na nich hrdý.“

Na štadióne v Nantes si pravidelne pripomínajú Emliana Salu. Čítajte aj Škandál vo Francúzsku. Fanúšikovia zosmiešnili mŕtveho futbalistu

Kormidelník Tottenhamu Antonio Conte odporučil Artetovi, nech sa venuje súboju o miestenku v Lige majstrov.

„Je to veľmi dobrý tréner, stále na začiatku svojej kariéry. Ale sťažuje sa naozaj často, mal by sa sústrediť na svoj tím a svoju prácu. Keď počúvať toľko nárekov, nerobí to dobrý dojem,“ citovala ho agentúra Reuters.

Talian sa vrátil aj k pôvodnému termínu stretnutia v januári. „Arsenal si nechal odložiť zápas, keĎ mal jedného pozitívneho hráča. Bolo to neuveriteľné. Teraz hrajú v pondelok, zatiaľ čo my v nedeľu na obed. Mohli by sme byť nespokojní, ale nemôžete sa neustále len sťažovať,“ dodal.

Najlepšie platení futbalisti sveta Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
10. David de Gea (Manchester United): 23 406...

V nedeľu hostí Tottenham Burnley, ktorý bojuje o záchranu a v záverečnom kole si zahrá na pôde zostupujúceho Norwichu. Arsenal sa v pondelok predstaví na štadióne Newcastlu United a v ligovej derniére privíta Everton.

Conte vlani v novembri po svojom príchode do klubu vyhlásil, že postup do Ligy majstrov by sa rovnal zázraku.

Účasť „kohútov“ v najprestížnejšej európskej klubovej súťaži však naberá čoraz reálnejšie kontúry.

de bruyne Čítajte aj Štvorgólový hrdina. De Bruyne žiaril a City siahajú na titul

"Vyhrali sme dôležité londýnske derby a v tabuľke sme sa priblížili k Arsenalu. Musíme dobre zregenerovať a dobre sa pripraviť na duel proti súperovi, ktorý nás na svojom trávniku zdolal.

Hráčom som po triumfe nad Arsenalom povedal, nech si ho užijú a trochu oslávia, no v piatok už musia začať myslieť na Burnley," zdôraznil Conte.


Standings provided by SofaScore LiveScore
debata chyba
Viac na túto tému: #Tottenham Hotspur #Arsenal Londýn