Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Stojí 80 miliónov. Tento hráč má zaručiť návrat Manchestru United

Klub z Old Traffordu je údajne blízko k uzatvoreniu dohody o prestupe Holanďana Frenkieho de Jonga z FC Barcelona.

12.05.2022 10:00
Frenkie de Jong a Erik ten Hag. Foto:
Cesty Frenkieho de Jonga a trénera Erika ten Haga by sa opäť mohli spojiť v Manchestri United.
debata

Práve de Jong má byť lídrom projektu prebudovania mužstva pod vedením trénera Erika ten Haga, ktorý prevezme tím po skončení tejto sezóny.

De Jong pôsobil pod ten Hagom v Ajaxe Amsterdam v sezóne 2018/19 a vypracoval sa na jedného z najlepších stredopoliarov na svete.

Klub z Amsterdamu v spomínanom ročníku vyradil v Lige majstrov Real Madrid aj Juventus Turín a senzačne postúpil až do semifinále najprestížnejšej klubovej súťaže.

Erik Ten Hag Čítajte viac Potvrdené. Manchester United má nového trénera

Podľa novinára Gerarda Romera je prestup za 80 miliónov eur už takmer hotovou vecou. Dôvodom predaja majú byť aj veľké finančné problémy katalánskeho veľkoklubu.

Barcelona údajne očakávala, že jej Manchester ponúkne ako súčasť obchodu aj niektorého zo svojich hráčov – spomínali sa Harry Maguire, Alex Telles a Marcus Rashford.

No napokon má ísť o čisto finančnú transakciu. De Jong prišiel do FC Barcelona v roku 2019 za 75 miliónov eur z Ajaxu Amsterdam a za Kataláncov stihol odohrať 139 zápasov.

Najlepšie zarábajúci Slováci v českej lige Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
1. Bořek Dočkal (Česko, Sparta) - 36 - 60-tisíc...

„Kvalita vašich hráčov rozhoduje o tom, akým systémom budete hrať,“ uviedol ten Hag na margo de Jonga v roku 2019. „Museli sme zabezpečiť, aby Frenkie fungoval tým najlepším možným spôsobom.“

V Ajaxe Amsterdam sa mu to podarilo a nasledujúce mesiace ukážu, či dokáže 52-ročný holandský kouč priniesť očakávanú zmenu aj v Manchestri United.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Manchester United #Frenkie de Jong #Erik ten Hag