Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Fanúšikovia PSG návrat na trón neoslavovali. Hanba, reagoval kapitán

Keď katarskí majitelia v roku 2011 kúpili Paríž St. Germain, futbalový klub z Parku princov mal v zbierke iba dva francúzske tituly.

24.04.2022 15:38
Francúzsko šport futbal liga PSG titul Foto: ,
Hráči Paríža opúšťajú ihrisko po zápase 34. kola, v ktorom si zabezpečili titul.
debata

Remízou 1:1 v sobotňajšom domácom vystúpení s Racingom Lens parížske mužstvo zaokrúhlilo počet trofejí v Ligue 1 na desať, čím dobehlo doterajšieho historického rekordéra súťaže – AS St. Étienne.

Svoju premiérovú trofej od letného príchodu z FC Barcelona získal v parížskom drese Argentínčan Lionel Messi.

Sedemnásobný víťaz Zlatej lopty v 68. min otvoril skóre svojím štvrtým tohtosezónnym ligovým gólom. Ten však napokon nemal punc „víťazný“, keďže hostia v 88. min nečakane vyrovnali po zásahu Corentina Jeana.

Lionel Messi Čítajte aj PSG je desiatykrát majster Francúzska. Prispela k tomu i Messiho paráda

Paríž St. Germain ovládol francúzsku Ligue 1 po dvoch rokoch. Vlani mu trofej „vyfúkol“ Olympique Lille.

„V minulej sezóne sme ligu nevyhrali. To nás veľmi zasiahlo, takže si tento titul musíme užiť, ako sa len dá,“ skonštatoval kapitán Parížanov Marquinhos.

Niektorým fanúšikom St. Germain to však akoby nestačilo. Namiesto majstrovských osláv s hráčmi prejavili svoju nespokojnosť s remízovým výsledkom proti Lens i tohtosezónnym neúspechom v Lige majstrov a odišli zo štadióna.

Najlepšie platení futbalisti sveta Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
10. David de Gea (Manchester United): 23 406...

Hľadisko začali opúšťať už 15 minút pred koncom duelu. Desať minút po záverečnom hvizde bol štadión prázdny. Žiadne čestné kolo hráčov sa nekonalo.

„Prechádzame si zložitým obdobím vo vzťahu s fanúšikmi. Dúfame, že sa to zlepší. Žijeme v demokracii, akceptujeme protesty. Tento titul si však zaslúži rešpekt,“ prízvukoval tréner Mauricio Pochettino, ktorý vybojoval svoj prvý majstrovský primát v kariére.

"Nerozumiem týmto veciam, pretože vo futbale vyhrávate a prehrávate. Vždy sa snažíme, snažíme sa z celého srdca… Sme normálni ľudia a môžeme mať zlyhania,“ povedal stredopoliar PSG Marco Verratti, pre ktorého je to už ôsma ligová trofej v Ligue 1.

Neymar Čítajte aj Pomsta Parížu? Neymar ledva trénuje, za tímom vraj prichádza opitý

„Keď som bol malý, o takom niečom som nikdy ani len nesníval. Navždy to zostane v mojom srdci,“ doplnil 29-ročný taliansky legionár, ktorý v Paríži pôsobí od roku 2012, keď prišiel z Pescary.

Kapitán Parížanov Marquinhos sa s nepriaznivou atmosférou na štadióne iba ťažko zmieroval. „Futbal je našou vášňou. Snažíme sa šíriť radosť. Je na škodu, že naši fanúšikovia ju s nami nechcú zdieľať. Je to hanba,“ posťažoval sa v rozhovore pre Canal+.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk
debata chyba
Viac na túto tému: #Paríž St. Germain