Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pred tromi rokmi mu dal Abramovič košom. Teraz je blízko k Chelsea

Vo finálovom boji o kúpu londýnskeho veľkoklubu ostali štyria záujemcovia. Podľa BBC je favoritom konzorcium okolo amerického podnikateľa Todda Boehlyho.

14.04.2022 15:00
Todd Boehly. Foto:
Todd Boehly.
debata

Americký investor a biznismen Boehly sa o klub ruského oligarchu Romana Abramoviča zaujímal už v roku 2019, no vtedy nemal sankciami postihnutý Rus s izraelským pasom záujem o predaj.

Po invázii Ruska na Ukrajinu je dnes situácia iná a prechod obhajcu trofeje v Lige majstrov je podľa britských médií na spadnutie.

Všetci štyria záujemcovia o kúpu anglického futbalového klubu FC Chelsea sú pripravení zaplatiť plnú sumu okamžite bez nutnosti požičiavať si na transakciu dodatočné prostriedky.

Najbohatší majitelia športových klubov Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
10. Philip Anschutz (vľavo). Tímy: Los Angeles...

Suma za predaj Chelsea by sa mohla vyšplhať až na 3,6 miliardy eur, historicky najvyššiu čiastku za športový klub.

Okrem Boehlyho, spoluvlastníka bejzbalového klubu Los Angeles Dodgers, sú v hre o kúpu Chelsea aj spolumajiteľ basketbalového Bostonu Celtics Stephen Pagliuca, rodina Rickettovcov, ktorá vlastní bejzbalový klub Chicago Cubs, a bývalý riaditeľ FC Liverpool Martin Broughton.

Vo štvrtok mali všetci zainteresovaní predostrieť svoje konečné ponuky a sprostredkovateľská newyorská banka Raine Group potom na budúci týždeň vyberie preferovaného kandidáta. Transakciu by mali uzavrieť v máji.

Irina Roman Čítajte viac Abramovičova ex žije v strachu. Nechce prísť o tento luxus

Terajší majiteľ Chelsea Roman Abramovič dal klub na predaj 2. marca v reakcii na pokračujúcu inváziu Ruska na Ukrajinu a následné sankcie zo strany britskej vlády.

Tá spája Abramoviča s ruským prezidentom Vladimirom Putinom. Aktíva Chelsea sú momentálne zmrazené. Klub pracuje v obmedzenom režime na základe špeciálnej licencie.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

Standings provided by SofaScore LiveScore

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #futbal #Roman Abramovič #Chelsea FC