Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Jeden z najlepších strelcov Premier League končí. Poďakoval najmä mame

Bývalý anglický reprezentant Jermain Defoe ukončil vo štvrtok svoju dvadsaťdvaročnú kariéru, počas ktorej sa stal jedným z najlepším strelcov anglickej Premier League.

24.03.2022 20:32
Jermain Defoe Foto: ,
Jermain Defoe v drese Glasgowu Rangers v roku 2019.
debata

Tridsaťdeväťročný útočník nastúpil za reprezentáciu Anglicka do 57 medzištátnych zápasov a strelil v nich 20 gólov. V drese Albionu sa zúčastnil aj na majstrovstvách sveta v roku 2010 a na majstrovstvách Európy v roku 2012.

Jermain Defoe pôsobil na klubovej úrovni v anglických tímoch West Ham, Tottenham, Portsmouth a Sunderland, hrával aj za škótsky Glasgow Rangers a kanadské Toronto.

Rodák z Londýna je so 162 presnými zásahmi v 496 zápasoch na deviatom mieste v rebríčku najlepších strelcov histórie anglickej Premier League.

Rozhodnutie ukončiť bohatú futbalovú kariéru oznámil na sociálnych sieťach a v príspevku venoval špeciálne poďakovanie svojej matke.

"Keď som mal dva roky, tak si mi dala loptu, a prinútila ma veriť, že môj sen sa môže splniť,“ napísal Defoe.

Obchod so suvenírmi pred štadiónom Arsenalu. Čítajte aj Netradičný rebríček. Tento klub má najmenej inteligentných fanúšikov

Naposledy sa na súťažnom trávniku objavil v drese Sunderlandu počas sobotného zápasu tretej najvyššej anglickej ligy proti Lincolnu (0:0).


Standings provided by SofaScore LiveScore
debata chyba
Viac na túto tému: #Jermain Defoe