Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kórejský gigant končí s Chelsea a s ním aj 15 miliónov ročne

Automobilka Hyundai už nechce mať logo na drese futbalového klubu ani marketingové pútače v okolí štadióna Stamford Bridge.

14.03.2022 13:00
Jorginho a Kai Havertz. Foto:
Logo kórejskej automobilky na dobu neurčitú zmizne z rukávov FC Chelsea.
debata (1)

Kórejský výrobca automobilov sa tak rozhodol po tom, čo britská vláda uvalila sankcie na majiteľa Chelsea Romana Abramoviča.

„Za súčasných okolností sme sa rozhodli až do odvolania pozastaviť naše marketingové a komunikačné aktivity s klubom,“ píše sa vo vyhlásení spoločnosti.

Petr Čech. Čítajte viac Petr Čech otvorene o Chelsea: éru Abramoviča nemôžeme vymazať

Hyundai sa dohodol s Chelsea na lukratívnej, päťročnej spolupráci, ktorá mala londýnskemu klubu priniesť v prepočte 60 miliónov eur.

„Vo svetle nedávno oznámených sankcii sme požiadali Chelsea o dočasné pozastavenie sponzorstva vrátane odstránenia našej značky z dresov a okolia štadióna až do odvolania.“

Vladimir Putin a Ilia Černousov. Čítajte viac Za šport. Za mier. Bronzový olympionik zverejnil vysmiatu fotku s Putinom

Uvalenie sankcii spôsobuje klubu mnoho finančných aj športových problémov. Manažment má zakázaný predaj vstupeniek aj suvenírov, nemôže podpisovať zmluvy s novými hráčmi.

Toto nastavenie má platiť minimálne do mája, kedy sa rozhodnutie vlády môže prehodnotiť. Vedenie Chelsea požiadalo o preskúmanie tejto limitujúcej licencie na fungovanie kvôli obavám, že nebude môcť dokončiť sezónu.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #futbal #Roman Abramovič #Chelsea FC #vojna na Ukrajine