Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Bodka za Abramovičovou érou. Aj Premier League ho škrtla ako šéfa Chelsea

Anglická futbalová Premier League zakázala Romanovi Abramovičovi riadiť londýnsky tím FC Chelsea po tom, čo britská vláda uvalila na neho ako majiteľa klubu sankcie za ruskú vojenskú agresiu proti Ukrajine.

12.03.2022 16:32
Švédsko Anglicko Rusko Futbal Chelsea Abramovič... Foto: ,
Roman Abramovič.
debata (11)

Rozhodnutie ligovej rady voči tomuto ruskému oligarchovi je bodkou za jeho 19-ročným riadením klubu zo západného Londýna, no hráčov priamo neovplyvní.

„Rozhodnutie predstavenstva nemá vplyv na schopnosť klubu trénovať a hrať zápasy,“ uvádza sa vo vyhlásení Premier League.

Tím môže pokračovať vo svojej činnosti na základe licencie vydanej britskou vládou. A to aj napriek tomu, že Briti vo štvrtok zmrazili Abramovičov majetok a zároveň na neho uvalili sankcie za väzby na ruského prezidenta Vladimira Putina.

Chelsea Čítajte viac Čo čaká Chelsea? Pokiaľ máme dresy a autobus, nevzdáme sa, vraví tréner

Chelsea nechala v dôsledku sankcií zmraziť firemné kreditné karty od Barclaycard. Abramovič už minulý týždeň pred sankciami oznámil, že ponúkne Chelsea na predaj.

Britská vláda si vynútila dohľad nad procesom predaja úradujúceho šampióna Ligy majstrov, na ktorom pracuje investičná banka Raine Group.

Abramovič pôvodne dúfal, že výťažok prevedie na novú nadáciu pre obete vojny na Ukrajine, hoci sa dosiaľ verejne nevyjadril, že odsudzuje Putina z jej rozpútania.

Vláda však schváli iba predaj, z ktorého Abramovič, resp. jemu blízki ľudia nebudú mať prospech.

Nick Candy s priateľkou Holly Valanceovou. Čítajte viac Na Chelsea chodí od štyroch rokov. Miliardár chystá ponuku Abramovičovi

"Výťažok z akéhokoľvek predaja nemôže ísť na konto jednotlivca, kým sa naňho vzťahujú sankcie,“ uviedla britská vláda.

Abramovičova diskvalifikácia z Premier League zastavila prvého miliardárskeho zahraničného vlastníka futbalového klubu v Anglicku, ktorého majetok zmenil Chelsea na jeden z najúspešnejších tímov za posledných 20 rokov.

„The Blues“ s finančným portfóliom Romana Abramoviča vyhrali štyrikrát anglickú ligu, zatiaľ naposledy v roku 2017. Za 19 rokov ruského správcovstva získal tento klub 18 trofejí vrátane dvoch triumfov v Lige majstrov. Minulý mesiac pridali aj triumf z majstrovstiev sveta klubov (FIFA).

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

Standings provided by SofaScore LiveScore
11 debata chyba
Viac na túto tému: #Premier League #Chelsea FC