Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Čo čaká Chelsea? Pokiaľ máme dresy a autobus, nevzdáme sa, vraví tréner

Londýnsky futbalový klub Chelsea FC sa pred štvrtkovým duelom 30. kola najvyššej anglickej futbalovej ligy Premier League dozvedel nepríjemnú správu.

12.03.2022 10:24
Chelsea Foto: ,
„Európa financuje vojnu - nie Chelsea. Nechajte náš klub na pokoji,“ znie odkaz neďaleko štadióna Stamford Bridge.
debata (2)

Britská vláda len pár hodín pred zápasom s Norwich City FC uvalila sankcie na ďalších sedem ruských oligarchov, medzi ktorými je aj ruský majiteľ Chelsea Roman Abramovič.

Zmrazila mu majetok v odhadovanej hodnote 9 miliárd libier, čiže 10,7 mld. eur. Zverencov trénera Tuchela čakajú náročné časy. Nad Norwichom zvíťazili na trávniku súpera 3:1.

Roman Abramovič Čítajte aj Chelsea nepredáš! Briti zasiahli, Abramovičovi zmrazili majetok

Klub nesmie predávať nové vstupenky. Na zostávajúce domáce zápasy do májového konca súťaže môžu prísť iba držitelia permanentiek. Klub tiež musí výrazne obmedziť ďalšie náklady.

Na cestovanie tímu k stretnutiam vonku môže vynaložiť iba 20-tisíc libier (23 800 eur) a náklady na organizovanie domácich zápasov sú obmedzené sumou 500-tisíc libier, čiže 596-tisíc eur.

"Kým budeme mať dostatok dresov a autobus, ktorý nás bude voziť na zápasy, zostaneme tu a budeme tvrdo bojovať.

Pôjdeme deň za dňom. Nečakal som, že sa stane niečo takéto. Teraz si nie sme istí ani zajtrajškom,“ povedal Tuchel v rozhovore pre BBC Radio 5 Live.

Tréner Chelsea Thomas Tuchel. Foto: SITA/AP, Lee Smith
Thomas Tuchel Tréner Chelsea Thomas Tuchel.

Chelsea je úradujúci šampión Ligy majstrov a aktuálne tretí tím anglickej Premier League.

Pre hviezdy okolo Romela Lukakua či Tima Wernera je nepredstaviteľné, žeby zo dňa na deň mali skončiť svoju spanilú jazdu viacerými súťažami alebo výrazne obmedziť svoje ambície.

"Každý deň sa situácia mení. Stále mám radosť z toho, že som tu a je pre mňa česť viesť taký silný tím.

Uvedomujem si, že teraz okolo klubu panuje veľký rozruch. Zo dňa na deň nastala veľká zmena, ale nič s tým neurobíme, nezavinili sme to. Pomáha nám nadšenie a láska k futbalu,“ zakončil 48-ročný Nemec.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

Standings provided by SofaScore LiveScore
2 debata chyba
Viac na túto tému: #Roman Abramovič #Chelsea FC #vojna na Ukrajine