Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Russia, Russia, nieslo sa štadiónom. Srbi sa netaja podporou Moskvy

Zatiaľ čo na Ukrajine neutíchajú boje a väčšina sveta tvrdo odsudzuje ruskú inváziu, fanúšikovia z Belehradu to vidia inak.

04.03.2022 12:35
Tank s klubovými farbami Červenej hviezdy... Foto:
Tank s klubovými farbami Červenej hviezdy Belehrad.
debata (9)

Svoju podporu ruskej invázii na Ukrajine naplno prejavili počas štvrtkového pohárového zápasu na štadióne Voždovacu. „Russia, Russia,“ vykrikoval dav priaznivcov Červenej hviezdy Belehrad v sektore hostí.

Červená hviezda Belehrad je jedným z troch klubov, ktorého hlavným sponzorom je energetický gigant Gazprom.

Nemecký tím Schalke 04 už jeho logo zo svojich dresov stiahol, Zenit Petrohrad do s istotou neurobí a ani Červená hviezda Belehrad.

„Otázkou je, či by existovala Červená hviezda, keby nebolo Gazpromu. Ľudia, ktorí milujú Červenú hviezdu nikdy nezabudnú, čo Gazprom urobil pre klub,“ uviedol generálny manažér belehradského tímu Zvezdan Terzic.

Arťom Dzjuba Čítajte viac Rusi, prečo len sedíte ako idioti? Ukrajinec sa obul do kolegov

Zároveň priznal, že v klube nesúhlasia s vylúčeným Ruska a jeho klubov z európskych súťaží. Podľa nich na to neexistuje žiadna opora v medzinárodnom prá­ve.

„Do športu zasiahla bez akéhokoľvek dôvodu politika. Ruský ľud má blízko k srbskému a vždy to tak bude,“ skonštatoval Terzic.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

9 debata chyba
Viac na túto tému: #Gazprom #vojna na Ukrajine #červená hviezda Belehrad