Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Barcelona pocestuje do Turecka. Slaviu čaká rakúska výzva

Futbalisti Slavie Praha sa v osemfinále Európskej konferenčnej ligy 2021/2022 stretnú s LASK Linz.

25.02.2022 14:12
FC Barcelona Foto: ,
Radosť hráčov Barcelony.
debata

Rakúskeho súpera im prisúdil piatkový žreb v sídle Európskej futbalovej únie (UEFA) vo švajčiarskom Nyone.

Český majster, za ktorý hráva v novovytvorenom európskom pohári aj slovenský reprezentant Ivan Schranz, sa medzi šestnástku najlepších kvalifikoval na úkor Fenerbahce Istanbul po dvoch identických víťazstvách 3:2.

Schranz sa na postupe „zošívaných“ podieľal gólom vo štvrtkovej odvete v Edene. Mená súperov pre svoje tímy spoznali aj ďalší dvaja slovenskí reprezentanti – Matúš Bero (Vitesse Arnhem) má šancu zahrať si proti AS Rím, FC Kodaň v kádri s obrancom Denisom Vavrom bude čeliť PSV Eindhoven.

Holandský futbal má v tejto fáze súťaže až štvornásobné zastúpenie, okrem Arnhemu a PSV sa do osemfinále prebojovali aj AZ Alkmaar a Feyenoord Rotterdam.

štadión v Petrohrade Čítajte viac Nekompromisné ťahy. Rusom zobrali lyžovanie i finále Ligy majstrov

PAOK Solún, ktorý obsadil druhé miesto v F-skupine pred slovenským šampiónom Slovanom Bratislava, nastúpi proti belgickému KAA Gent.

Ďalšími dvojicami sú Olympique Marseille – FC Bazilej, Leicester City – Stade Rennes, FK Bodö/Glimt – AZ Alkmaar a Partizan Belehrad – Feyenoord Rotterdam.

Pri žrebe platilo, že víťazi skupín EKL boli nasadení a v odvete osemfinále budú mať výhodu domáceho prostredia. V rámci párovania dvojíc sa nemohlo stať, aby sa stretli kluby z jednej krajiny. Úvodné stretnutia osemfinále sa odohrajú 10. marca, odvety o týždeň neskôr.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

Finále sa uskutoční v stredu 25. mája v Tirane. Od tejto sezóny sa vo vyraďovacej fáze už upustilo od pravidla zvýhodnených gólov z ihrísk súperov. Po 180 minútach sa tak v prípade vyrovnaných výsledkov hrá predĺženie 2×15 minút, ak sa nerozhodne ani v ňom, nasleduje rozstrel z 11 m.

žreb osemfinále Európskej konferenčnej ligy 2021/2022:
Olympique Marseille – FC Bazilej
Leicester City – Stade Rennes
PAOK Solún – KAA Gent
Vitesse Arnhem – AS Rím
PSV Eindhoven – FC Kodaň
SK Slavia Praha – LASK Linz
FK Bodö/Glimt – AZ Alkmaar
Partizan Belehrad – Feyenoord Rotterdam

Barcelonu čaká turecké peklo

Futbalisti FC Barcelona sa v osemfinále Európskej ligy 2021/2022 stretnú s Galatasarayom Istanbul. Tureckého súpera im prisúdil piatkový žreb v sídle Európskej futbalovej únie (UEFA) vo švajčiarskom Nyone.

Katalánsky klub vyradil v play off o osemfinále SSC Neapol po výsledkoch 1:1 (doma) a 4:2 (vonku).

Galatasaray sa medzi šestnásť najlepších tímov súťaže kvalifikoval priamo ako víťaz E-skupiny, kde v konkurencii Lazia Rím, Lokomotivu Moskva a Olympique Marseille v šiestich zápasoch ani raz neprehral.

Ďalší zástupca španielskej La Ligy a rekordný šesťnásobný víťaz európskej pohárovej súťaže číslo dva FC Sevilla si v boji o postup do štvrťfinále zmeria sily s debutantom v tejto fáze West Hamom United, jeho mestský rival Betis nastúpi proti Eintrachtu Frankfurt.

Ďalšími dvojicami sú Glasgow Rangers – Crvena Zvezda Belehrad, SC Braga – AS Monaco, FC Porto – Olympique Lyon, Atalanta Bergamo – Bayer Leverkusen a RB Lipsko – Spartak Moskva.

sparta praha Čítajte viac Schranzov gól pomohol Slavii k postupu. Sparta so Slovákmi končí

Pri žrebe platilo, že víťazi skupín EL boli nasadení a v odvete osemfinále budú mať výhodu domáceho prostredia. V rámci párovania dvojíc sa nemohlo stať, aby sa stretli kluby z jednej krajiny. Úvodné stretnutia sa odohrajú 9. a 10. marca, odvety osemfinále sú na programe 17. marca.

Finále sa uskutoční v stredu 18. mája na štadióna Ramona Sancheza Pizjuana v Seville. Od tejto sezóny sa vo vyraďovacej fáze už upustilo od pravidla zvýhodnených gólov z ihrísk súperov.

Po 180 minútach sa tak v prípade vyrovnaných výsledkov hrá predĺženie 2×15 minút, ak sa nerozhodne ani v ňom, nasleduje rozstrel z 11 m.

žreb osemfinále Európskej ligy 2021/2022:
Glasgow Rangers – Crvena Zvezda Belehrad
SC Braga – AS Monaco
FC Porto – Olympique Lyon
Atalanta Bergamo – Bayer Leverkusen
FC Sevilla – West Ham United
FC Barcelona – Galatasaray Istanbul
RB Lipsko – Spartak Moskva
Betis Sevilla – Eintracht Frankfurt

Čo futbaloví tréneri vyškrtli hráčom z jedálnička? Fotogaléria - 9 fotiek Všetky fotky
Pep Guardiola (Manchester City)
Keď jeden z...
debata chyba
Viac na túto tému: #fc barcelona #Vitesse Arnhem #Matúš Bero #SK Slavia Praha