Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Reštart v Premier League. Eriksen sa upísal nováčikovi

Dánsky futbalista Christian Eriksen podpísal v pondelok zmluvu s anglickým klubom FC Brentford.

31.01.2022 12:21
Christian Eriksen Foto: ,
Kolaps Christiana Eriksena v zápase proti Fínsku.
debata

Stredopoliar, ktorý skolaboval v zápase minuloročných majstrovstiev Európy, sa s účastníkom Premier League dohodol na spolupráci do konca tejto sezóny.

„Teším sa, že budem znovu pracovať s Christianom,“ povedal tréner Brentfordu Thomas Frank, pod jeho vedením Eriksen hral v dánskej reprezentácii do 17 rokov:

„Vtedy mal 16 rokov a teraz je z neho jeden z najlepších stredopoliarov v Premier League. Má trofeje z celej Európy a hviezdny štatút v dánskej reprezentácii. Keď je v najlepšej forme, dokáže určovať hru, vie prihrať i sám skórovať.“

Dvadsaťdeväťročný Eriksen mal zástavu srdca v júni počas zápasu s Fínskom a priamo na ihrisku ho museli niekoľko minút oživovať. Následne absolvoval početné vyšetrenia a voperovali mu kardiostimulátor, pre ktorý nesmie hrať v talianskej Serie A.

Preto koncom minulého roka rozviazal spoluprácu s milánskym Interom. Začiatkom decembra prvýkrát od incidentu na ME trénoval so svojím bývalým klubom Odense Boldklub, v ktorom odštartoval kariéru.

Pripravoval sa aj v Ajaxe Amsterdam, kde takisto v minulosti pôsobil. V najbližších dňoch pricestuje do Londýna a s tímom začne trénovať najskôr budúci týždeň:

„Ahoj všetci, som Christian Eriksen. Som rád, že vás môžem informovať o podpise kontraktu s FC Brentford. Neviem sa dočkať začiatku, dúfam, že sa uvidíme čo najskôr.“

TASR zdôrazňuje, že Eriksen bol pred incidentom dlhodobo hráč svetovej úrovne. V Tottenhame odohral 226 zápasov, prebojoval sa s ním do finále Ligy majstrov.

V predchádzajúcej sezóne bol v kádri milánskeho Interu, ktorý po 11 rokoch získal titul v Serie A. Za reprezentáciu si pripísal 109 štartov, v ktorých strelil 36 gólov.

debata chyba
Viac na túto tému: #Premier League #Christian Eriksen #Brentford FC