Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Chelsea mal kúpiť na Putinov príkaz. Abramovič uspel so žalobou za ohováranie

Ruský miliardár Roman Abramovič sa úspešne obhájil pred súdom, že anglický klub FC Chelsea nekúpil pred 18 rokmi na príkaz Vladimira Putina.

27.11.2021 12:23
Roman Abramovič, Jicchak Herzog Foto: ,
Majiteľ Chelsea Roman Abramovič s izraelským prezidentom Jicchakom Herzogom na štadióne Stamford Bridge v novembri 2021.
debata (9)

Toto obvinenie sa objavilo v kontroverznej knihe Catherine Beltonovej pod názvom „Putinovi ľudia“.

Beltonová v kapitole o Romanovi Abramovičovi niekoľkokrát spomenula jeho prepojenie s ruským prezidentom aj to, že kúpa anglického futbalového veľkoklubu mala byť súčasťou vytvorenia ruskej finančnej lobby v štruktúrach anglického futbalu.

Najlepší futbalisti roka 2021 podľa IFFHS Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
10. Erling Haaland (Nór./Borussia Dortmund) 5...

„KGB si vzala späť Rusko a potom sa zamerala na západ. Abramovič zjavne konal podľa pokynov Kremľa,“ napísala vo svojej knihe Beltonová, bývalá redaktorka odborného periodika Financial Times.

Abramovič kúpil FC Chelsea v roku 2003 od anglických majiteľov za 150 miliónov libier, čo je v prepočte 180 miliónov eur.

Abramovič vtedy priemernému anglickému klubu vdýchol nový život a výsledkom boli okrem iného štyri domáce majstrovské tituly a dve víťazstvá v Lige majstrov.

Roman Abramovič Čítajte viac Uniknuté dokumenty: Abramovič tajne investoval do hráčov iných klubov

"Súd rozhodol, že Beltonová v knihe celkovo deväťkrát použila hanlivé vyjadrenia na adresu Abramoviča. Toto ohováranie sa nezakladá na pravde.

Obvinenia voči jeho osobe prezentovala ako fakty a nie ako vyjadrenie vlastného názoru. Podľa hovorcu pána Abramoviča príslušné pasáže v knihe by sa mali zmeniť," uviedol prvostupňový britský súd, informoval o tom web orf.at.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

Standings provided by SofaScore LiveScore
9 debata chyba
Viac na túto tému: #Roman Abramovič #Chelsea FC