Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Maďari riešia skrat na zápase Újpestu. Esbéeskár udrel chlapca

Zatiaľ čo na Slovensku už niekoľko dní rezonuje téma nedohratého futbalového derby medzi Trnavou a Slovanom, maďarské médiá sa venujú incidentu zo štadióna Újpestu. Podľa očitých svedkov jeden z usporiadateľov udrel 15-ročného fanúšika.

27.10.2021 11:36
Švajčiarsko Futbal fanúšikovia tresty dlhodobé Foto: ,
Ilustračná snímka.
debata (2)

Minulý piatok zdolal oslabený domáci tím Fehérvár 1:0 a dosiahol prvé víťazstvo v sezóne. Zostal však na na poslednom mieste najvyššej súťaže.

Zisk troch bodov zatienil incident – esbéeskár udrel mladého priaznivca.

Podľa Blikku ultras Újpestu dlho bojkotujú zápasy tímu na protest proti belgickému majiteľovi Roderickovi Duchateletovi, no proti Fehérváru sa rozhodli vrátiť na tribúny.

Namiesto vyhradeného sektoru za bránou sa objavili na pozdĺžnych tribúnach.

„Išlo o ultras, ktorí neprišli organizovane, ale v dvojiciach, trojiciach. Na zápas sa podarilo dostať aj 14– až 16-ročným chlapcom,“ cituje denník poslanca miestnej samosprávy Balázsa Szabóa. Incident videl z niekoľkých metrov.

V prvom polčase podľa neho nebol problém, no v druhom, konkrétne v 55. minúte, priaznivcom oznámili, že na tribúne už nemôžu stáť.

SR Trnava šport futbal FL 11. kolo Slovan TTX Čítajte viac Slovanistu mali zmlátiť pred synom. Násilníkov chválil otec exhráča Trnavy

Nasledovala slovná roztržka, do ktorej sa zaplietli aj niekoľkí tínedžeri. Tých, ktorí si odmietli sadnúť, vyzvali, aby opustili štadión.

„Keď sa situácia upokojila, jeden z usporiadateľov udrel do tváre 15-ročného chlapca. Bol v presile, navyše to neurobil v sebaobrane, ale pôsobilo to ako demonštrácia sily,“ opisoval situáciu Szabó.

Špekuluje sa aj o tom, že napätie na tribúne mali vyvolať urážky vedenia klubu zo strany fanúšikov. Szabó zdôraznil, že aj aj keby k nim prišlo, neospravedlňuje to násilie voči mladíkovi.

Slovan Spartak fans Čítajte viac Prezident Spartaka apeluje: Slovanistov k nám už nepúšťajte

Médiá tiež upozorňujú, že esbéeskár na sebe nemal vestu usporiadateľa či príslušné číslo, ale bol v úlohe spolupracovníka bezpečnostnej služby.

Bezpečnostný manažér klubu István Vállai sa k situácii vyjadrí po skončení policajného vyšetrovania.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #fanúšikovia #Ultras #Fehérvár #Újpest