Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Spurný Slovák? Kucka odmieta pokľaknúť, Angličania sa čudujú

V 34 rokoch sa rozhodol pre zmenu. Po desaťročnej anabáze v Taliansku a Turecku si vybral za ďalšie pôsobisko anglickú Premier League.

03.10.2021 10:58
kucka watford Foto:
Juraj Kucka pred zápasom Watfordu proti Wolves.
debata (40)

Netrvalo dlho a Juraj Kucka sa zaradil medzi opory Watfordu.

Nekompromisný stredopoliar podáva stabilné výkony a má zásluhu na tom, že provinčný klub sa zatiaľ drží mimo zóny zostupu.

Hamšík futbal Čítajte viac Hamšík strelil parádny gól z polovice ihriska. Rozhodca bol proti

Rodák z Bojníc zaujal aj niečím iným.

Patrí do malej skupiny futbalistov, ktorí pred zápasom nepredvedú mnohými diskutované gesto – pokľaknutie na znak podpory boja proti rasizmu.

Aj v sobotu v Leedsi, kde odohral celý duel (Watford prehral 0:1), boli spolu s kolegom Emmanuelom Dennisom jedinými hráčmi, ktorí pred úvodným hvizdom zostali stáť.

Všimli si to aj fanúšikovia a na twitteri rozbehli zaujímavú debatu.

Vie niekto, prečo Kucka ignoruje pokľaknutie, pýtal sa jeden z priaznivcov. Je to záhada, choď sa ho spýtať sám, znela odpoveď.

„Nejdem, ten chlapík je drsný. Ide z neho strach,“ pobavil fanúšik Watfordu.

Alonso: Radšej ukážem na rukáv

Nedávno sa pre rovnaké gesto rozhodol Marco Alonso. Podľa neho gesto proti rasizmu „trochu stráca silu“. Opora londýnskeho klubu uprednostňuje iné formy protestu.

Vyjadril, že v maximálnej miere vystupuje proti rasizmu a všetkým druhom diskriminácie.

„Ale radšej ukážem na nápis Nie rasizmu na rukáve, ako to robia v pri niektorých iných športoch a vo futbale v iných krajinách. Jasne tým ukážem, že som proti rasizmu a všetkých rešpektujem všetkých,“ vyhlásil Španiel.

Tréner Chelsea Thomas Tuchel uviedol, že klub akceptuje Alonsovo rozhodnutie a nevylučuje, že by mohlo vyvolať diskusiu v mužstve.

futbalisti anglicka Čítajte viac Angličania kľačali, Poliaci pískali. A Lewandowski? Ukázal riskantné gesto

„Najdôležitejšie je, že osobne poznám Marcosa a viem, že na 100 percent je proti rasizmu a akejkoľvek jeho forme. O tom niet pochýb. Všetci sme proti,“ povedal Tuchel.

Prvým rebelom proti pravidelnému kľačaniu bol Wilfried Zaha.

Krídelník Crystal Palace tvrdí, že hráči by mali zostať stáť a gesto kľačania označuje za ponižujúce. Rovnakého názoru je aj Ivan Toney z Brentfordu.

Watford prepustil kouča Muňoza

Vedenie anglického futbalového klubu Watford FC odvolalo po sérii zlých výsledkov trénera Xisca Muňoza. Španiel na lavičke klubu z Vicarage Road vydržal len sedem kôl a je prvým prepusteným trénerom v tejto sezóne Premier League.

Taliansko SR šport futbal liga Škriniar Čítajte viac Víťazný obrat. Škriniar vyrobil penaltu, ale na konci sa tešil

„The Hornets“ klesli v tabuľke na 14. miesto, keď v siedmich zápasoch zaznamenali dve víťazstvá, jednu remízu a štyri prehry.

"Watford FC potvrdzuje, že Xisco Muňoz skončil na pozícii hlavného trénera. Vedenie klubu cíti, že naše výkony mali negatívny trend a tím potrebuje nový impulz, aby sa zlepšil.

Xiscovi ďakujeme za všetko, čo pre náš klub odviedol, a želáme mu do budúcna všetko najlepšie. K jeho nástupcovi neposkytneme v tejto chvíli žiadne informácie," uviedol klub na svojom webe.

Štyridsaťjedenročný Xisco viedol Watford od decembra 2020. V minulej sezóne vybojoval pre klub návrat do Premier League, do najvyššej súťaže sa tím vrátil po roku. Pred Watfordom trénoval v Gruzínsku Dinamo Tbilisi.


Standings provided by SofaScore LiveScore
40 debata chyba
Viac na túto tému: #Juraj Kucka #Premier League #Watford