Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Najprv Benzema, potom Vinicius. Real má tímového ducha

Futbalisti Realu Madrid otočili v posledných štyroch minútach nedeľný 5. kole La Ligy na ihrisku FC Valencia, zvíťazili 2:1 a dostali sa na čelo tabuľky.

20.09.2021 11:50
Real, Benzema Foto: ,
Radosť futbalistov Realu po góle Karima Benzemu.
debata

„Bielemu baletu“ v rozhodujúcich okamihoch opäť efektívne zafungovala spolupráca dvojice Karim Benzema – Vinicius Junior.

Hostia prehrávali až do 86. minúty, ale sú stále bez prehry a na konte majú 13 bodov. To je o dva viac ako má obhajca a mestský rival Atletico, Valencia je po prvej prehre v sezóne tretia s 10 bodmi.

Francúzsky kanonier najprv vysunul do pozície brazílskeho krídelníka, ktorý aj s prispením teču obrancu vyrovnal na 1:1.

Valencia - Real Madrid Čítajte viac Stačili dve minúty. Real Madrid otočil duel proti Valencii

A o dve minúty sa pozície obrátili, presný center 21-ročného Brazílčana do päťky hlavou nezastaviteľne dostal do siete 33-ročný Benzema.

Obaja hráči Realu majú momentálne výbornú fazónu. Reprezentant úradujúcich majstrov sveta dal v piatich ligových zápasoch už šesť gólov a pridal päť asistencií.

Vinicius Junior zaznamenal ďalších päť presných zásahov, raz asistoval. A taliansky tréner Madridčanov Carlo Ancelotti po návrate na lavičku mužstva v súťažnom zápase zostáva nezdolaný.

Na štadióne Mestalla sa síce najprv v 66. minúte proti bývalému klubu presadil Hugo Duro, domáci ale nedokázali dobre rozohraný zápas doviesť do úspešného konca.

"Nezvíťazili sme dnes vďaka kvalite, ale najmä zásluhou tímového ducha. Mám mladý tím a nemôžem povedať, že sme hrali oku lahodiaci futbal.

Alvaro Morata Čítajte viac Morata otvoril skóre, Rebič vyrovnal. Juventus naďalej čaká na víťazstvo

Musíme sa zlepšiť v obrane a musíme byť oveľa agresívnejší. Ale domnievam sa, že ak aj ďalej budeme hrať s takýmto duchom, napraví sa to," citovala agentúra AFP Ancelottiho, ktorý na margo oboch jeho strelcov s potešením skonštatoval: „Obaja boli jednoducho fantastickí.“

„Na tomto štadióne sa vždy hrá ťažko. A bolo to ešte ťažšie, keďže sme inkasovali ako prví. Nešlo to podľa našich predstáv, ale našťastie sme na konci našli spôsob, otočili sme to a získali víťazstvo,“ citovala agentúra AP Viniciusa Juniora.

Valencia pod vedením nového trénera Joseho Bordalasa mala tiež silný štart do sezóny. Po štyroch kolách bola s 10 bodmi bez prehry a partiu s Realom mala skvele rozohranú.

Gabriel Paulista mal veľkú šancu už v prvom polčase a Duro mohol otvoriť skóre hneď na začiatku druhého dejstva.

V záverečnej desaťminútovke sa ale domáci zatiahli v snahe udržať výsledok a pykali za to. „Prvých 80 minút sme hrali skvele. Je obrovská škoda, že v záverečných desiatich minútach sme zaliezli do obrany a oni dali dva góly z dvoch ojedinelých akcií,“ vyjadril sa Bordolas.

Manchester United Čítajte viac Ronaldo znova pálil ostrými, hrdinom United bol De Gea. Chelsea zvládla derby

Obe mužstvá však môžu mrzieť zranenia hráčov, hosťujúceho Daniho Carvajala musel už v 26. minúte vystriedať Lucas Vazquez.

Ancelottimu tak pribudli ďalšie starosti, keďže pred zápasom nemohol počítať so zranenými Garethom Baleom, Tonim Kroosom či Marcelom.

A domáci dokonca už do 23. minúty stratili dvoch zranených, Carlosa Solera a Thierryho Correiu museli nahradiť Yunus Musah a Toni Lato.


Standings provided by SofaScore LiveScore
debata chyba
Viac na túto tému: #Real Madrid #Carlo Ancelotti #Španielska liga #Karim Benzema