Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nechcel, aby mu utiekol futbalový vlak. Spraví Boženík krok vpred?

Slovenský futbalový reprezentant Róbert Boženík verí, že zmena dresu bude pre neho znamenať úspešný posun v kariére.

01.09.2021 14:00
Róbert Boženík, Konstantinos Laifis Foto: ,
Róbert Boženík.
debata

Dvadsaťdvaročný útočník zamieril z Feyenoordu Rotterdam na hosťovanie do nemeckého druholigového klubu Fortuna Düsseldorf.

"Chcel som urobiť krok dopredu. Vo Feyenoorde som do zápasov naskakoval na dvadsať-tridsať minút. Bolo mi jasné, že potrebujem hrávať pravidelne, celé zápasy a že na to bude potrebná zmena dresu.

Nechcel som, aby mi futbalový vlak utiekol," vysvetlil Boženík svoje rozhodnutie v rozhovore pre oficiálnu webstránku Slovenského futbalového zväzu (SFZ).

Boženík si nemyslí, že odišiel do menej kvalitnej ligy, hoci nebude hrať najvyššiu súťaž. "Je to druhá liga, ale v Nemecku. To rozhodne nie je slabá súťaž. Kvalitou, hráčsky, trénersky, zabezpečením, popularitou, či diváckou sledovanosťou.

Róbert Boženík Čítajte viac Boženík bude hosťovať v Nemecku. Z Haraslína je sparťan

Možno je to pre niekoho málo, ale ja som si to vyhodnotil tak, že je to náročná súťaž, v ktorej hrať bude pre mňa prínos.

Keď prišla ponuka z Fortuny, nechal som si deň na rozmyslenie. Rozhodol som sa a verím, že je to krok vpred," oznámil odchovanec žilinského futbalu.

Miesto v základnej zostave však nemá isté ani v nemeckom tíme. "Tréner Christian Preusser mi jasne povedal, že šancu dostanem nielen v jednom, ale určite vo viacerých zápasoch, a potom je to len na mne.

Vedel a vie, že posledný rok nebol pre mňa dobrý, no on mi prezentoval veci tak, že som ideálny typ pre nich, veď preto ma chceli," prezradil Boženík.

debata chyba
Viac na túto tému: #Róbert Boženík