Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Messiho ste pustili a nikoho nepriviedli. Šéf La Ligy naložil svojim i PSG

Transferové okno v európskom futbale sa v utorok zatvorilo a medzi najdiskutovanejšie prestupy bude patriť ten, ku ktorému neprišlo - Kylian Mbappe zostáva hráčom Paríža St. Germain.

01.09.2021 11:55
Kylian Mbappé, Neymar Foto: ,
Kylian Mbappé s Neymarom oslavujú gól.
debata

Francúzsky vicemajster odmietol ponuku Realu Madrid na 180 miliónov eur a s „bielym baletom“ nerokoval následne ani o sume 200 miliónov.

Francúzskemu reprezentantovi sa končí o rok platnosť kontraktu a PSG riskuje, že ho stratí zadarmo. Ak si však líder úradujúcich majstrov sveta herne porozumie s Lionelom Messim, môže parížsky klub v nasledujúcej sezóne európskej scéne dominovať.

„Je to jeden z najlepších a najdôležitejších hráčov na svete. To, že tu je s nami, je pre nás dar,“ povedal podľa agentúry AFP tréner Parížanov Mauricio Pochettino, ktorého mužstvo v lete posilnili aj Gianluigi Donnarumma, Sergio Ramos, Georginio Wijnaldum či Achraf Hakimi.

Situácia sa nepáči prezidentovi La Ligy, keďže najvyššia španielska súťaž o jednu veľkú hviezdu prišla a novú nezískala.

Messi Čítajte viac Messiho debut za PSG? Žiadna strela, fotenie s deťmi súpera

„Štátom vlastnené kluby sú pre futbal rovnako nebezpečné ako Superliga. Pre pandémiu stratili 300 miliónov, pokles z televíznych príjmov bol 40 percent a teraz budú míňať 500 miliónov eur na výplatách. To je neudržateľné,“ posťažoval sa Javier Tebas na katarských majiteľov PSG.

Prezident parížskeho klubu a člen výkonného výboru Európskej futbalovej únie (UEFA) Nasser al-Khelaifi však pripomenul, že jeho klub neporušoval pravidlá tak ako španielske veľkokluby.

PSG ani neinicioval vznik Európskej Superligy. „Od prvého dňa sme dodržiavali pravidlá finančnej fair play,“ pripomenula AFP výrok Katarčana.

debata chyba
Viac na túto tému: #PSG #Lionel Messi #Kylian Mbappé