Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Strelec ďalším Slovákom v Serii A. V Slovane nechcú negatívnu atmosféru

Slovenský futbalový útočník David Strelec prestúpil zo Slovana Bratislava do tímu talianskej Serie A Spezia Calcio.

31.08.2021 18:08
SR Futbal FL 15. kolo Senica Slovan TTX Foto: ,
David Strelec definitívne opustil bratislavský Slovan.
debata (2)

"Naďalej platí to, čo už som v minulosti povedal napríklad pri prestupe Dominika Greifa – chceme mať v klube hráčov, ktorí skutočne chcú hrať za Slovan a sú odhodlaní pobiť sa o naše ciele.

A nezáleží na tom, či sa bavíme o odchovancoch, Slovákoch, alebo zahraničných hráčoch. Chceme mať v kádri tých futbalistov, s ktorými budeme bojovať spoločne ako jedna rodina.

David Strelec prejavil obrovský záujem prestúpiť do Talianska. Chceme v kabíne udržať dobrú klímu a stopercentnú koncentráciu všetkých hráčov na to, čo nás v ďalšom priebehu sezóny čaká.

Aj preto sme sa rozhodli Davidovi vyhovieť, aby sme nepripustili akúkoľvek negatívnu atmosféru. So Speziou sme sa dohodli na jeho prestupe.

Ďakujem Davidovi za všetko, čo pre Slovan odviedol, a prajem mu všetko dobré do ďalšej kariéry," povedal pre klubový web generálny riaditeľ Ivan Kmotrík ml.

Klub nezverejnil prestupovú čiastku, no podľa špecializovaného portálu transfermarkt.com by sa mala pohybovať v okolí 2,5 milióna eur.

Dvadsaťročný Strelec je odchovanec Slovana, v jeho A-tíme nastúpil na 70 zápasov, strelil 18 gólov a pridal sedem asistencií. Vo väčšom počte štartov ho pribrzdili zranenia, pre ktoré vynechal časť sezóny 2019/20.

Má podiel na troch majstrovských tituloch a dvoch domácich pohároch. Počas pôsobenia v belasom drese sa prepracoval do slovenského reprezentačného áčka, kde si v marci tohto roka proti Malte otvoril gólový účet.

„Bol v širšej nominácii na Euro 2020, no pre zranenie sa musel účasti vzdať. Teraz je však pripravený prispieť svojím dielom,“ privítal ho nový zamestnávateľ.

Do Spezie, klubu, v ktorom pôsobí aj iný Slovák Samuel Mráz, prestúpil v utorok zo Žiliny stopér Jakub Kiwior.

Dvadsaťjedenročný Poliak podpísal s 15. mužstvom uplynulej sezóny päťročný kontrakt. Spezia za neho podľa miestnych médií zaplatila 1,5 milióna eur.

"Spezia prejavila o Jakuba záujem už pred dvojzápasom s Jabloncom, my sme to v tej chvíli neakceptovali, nechceli sme narúšať výkonnosť a pohodu v tíme.

Dohodli sme sa, že to budeme ďalej riešiť podľa výsledku. Vzhľadom na to, že sme nepostúpili do skupinovej fázy Konferenčnej ligy, sa rokovania opäť otvorili.

Jakub bol vytypovaný ako ľavonohý stopér do defenzívy talianskeho mužstva a je možné, že aj posledný výsledok Spezie, prehra 1:6 proti Laziu, napomohol rokovaniam," uviedol pre web Žiliny športový manažér Karol Belaník.

Pre Kiwiora bude Taliansko po rodnom Poľsku, Belgicku a Slovensku štvrtou zastávkou.

Španielsko Futbal Barcelona Turnaj Pohár Gamperov Čítajte viac Real ulovil mladíka. Barcelona zaregistrovala hviezdu a dvojici znížila plat

"Samozrejme, som šťastný, že som podpísal zmluvu so Speziou. Vnímam to pochopiteľne ako ďalší krok v mojej kariére. Dúfam, že sa mi v Taliansku bude dariť podobne ako v Žiline a dostanem šancu.

V prvom rade by som sa chcel poďakovať všetkým za dva roky, ktoré som tu mohol stráviť. Spravili sme kus práce a pre mňa to bolo výborné obdobie.

Verím, že v Žiline bude pokračovať kvalitná robota a aj bezo mňa sa jej bude dariť. Bodaj by sme sa stretli niekde v európskych pohároch," uviedol Kiwior.

K „žltozeleným“ prišiel v auguste 2019 z druholigovej Podbrezovej a za MŠK odohral počas dvoch rokov 61 zápasov, v ktorých strelil štyri góly a pridal päť asistencií.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #Dávid Strelec #Jakub Kiwior