Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Mbappé túži po Reale. Šéf PSG však mladíka schladil jednou vetou

Paríž St. Germain v stredu odmietol ponuku Realu Madrid za francúzskeho futbalistu Kyliana Mbappeho vo výške 160 miliónov eur. Potvrdil to športový riaditeľ klubu Leonardo s tým, že čiastka "nebola dostatočná" za hráča, ktorého si chcú udržať.

25.08.2021 12:14 , aktualizované: 16:05
Francúzsko Futbal liga Brest PSG Mbappé Foto: ,
Kylian Mbappé v drese PSG.
debata

„Vždy sme si chceli udržať Kyliana a podpísať s ním novú zmluvu,“ citovala ho agentúra AFP. Leonardo navyše opísal prístup španielskeho klubu ako „neúctivý, nesprávny a nezákonný“.

O odmietnutí ponuky už predtým informovali francúzske periodiká L'Equipe a Le Parisien. PSG verí, že s 22-ročným útočníkom, ktorému vyprší kontrakt v júni 2022, sa dokáže dohodnúť na podmienkach a predĺži s ním zmluvu.

Leonardo ďalej uviedol, že ak Mbappe chce odísť, nebude mu brániť, no dodal: „odíde či zostane za našich podmienok“.

Prvý tréning Lionela Messiho v Paríži Fotogaléria - 9 fotiek Všetky fotky
Na tréningu nechýbal ani Kylian Mbappé (vpravo).

Mbappe má v troch vystúpeniach v prebiehajúcej sezóne na konte gól a dve asistencie. „Po príchode Lionela Messiho nemá dôvod uvažovať o odchode,“ vyhlásil prezident klubu Nasser Al-Khelaifi.

Francúzsky majster sveta prišiel do PSG v roku 2017 z AS Monaco najprv na ročné hosťovanie a následne na riadny prestup. Klub z hlavného mesta za neho zaplatil dokopy 180 miliónov eur.

Mbappe v jeho drese odohral 174 zápasov, strelil 133 gólov a pridal 63 asistencií. V národnom drese nastúpil na 48 duelov a zaznamenal 17 gólov.

debata chyba
Viac na túto tému: #Real Madrid #PSG #Kylian Mbappé