Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Tvrdý trest pre Nice. Fanúšik po knokaute od trénera zostáva v nemocnici

Francúzsky futbalový klub OGC Nice odohrá štyri ligové zápasy s uzavretou časťou štadióna.

24.08.2021 15:25
Dimitri Payet, Nice, Marseille Foto:
Divočina v Nice. Domáci fanúšikovia počas zápasu s Marseille vtrhli na ihrisko. Nahneval ich Dimitri Payet.
debata

Nariadili to mieste úrady v departmente Alpes-Maritimes ešte pred rozhodnutím vedenia Ligue 1 o treste za násilnosti v nedeľnom zápase s Marseille.

„Vzhľadom na vážnosť incidentov, bez čakania na sankcie z vedenia súťaže, prefekt Alpes-Maritimes prijal nasledovné opatrenie: Tribúna Populaire Sud zostane zatvorená na štyri zápasy,“ uviedol v stanovisku prefekt Bernard Gonzalez.

Nedeľný zápas nedohrali, keď v 76. minúte hlavný rozhodca prerušil duel po tom, ako fanúšikovia vtrhli na ihrisko a rozpútali šarvátku.

Udalosti spustil incident v 75. minúte za stavu 1:0 pre domácich, keď z hľadiska priletela fľaša, ktorá trafila hosťujúceho Dimitriho Payeta.

Ten ju hodil späť na tribúnu, čím vyvolal hnev domácich ultras, ktorí vtrhli na hraciu plochu. Hráči oboch tímov následne zamierili do útrob štadióna, a hoci po chvíli malo stretnutie pokračovať, hostia pre obavy o bezpečnosť odmietli nastúpiť.

Dimitri Payet, Nice, Marseille Čítajte viac Messi, kam si to prišiel? Hviezdu Marseille trafila fľaša, po reakcii nastalo peklo

Nice odsúdilo správanie problematickej časti fanúšikov, ale zároveň kritizovalo reakciu realizačného tímu súpera.

Jeden z trénerov Marseille mal udrieť fanúšika tak silno, že skončil v nemocnici, kde zostal na pozorovaní aj po víkende.

„Správanie niektorých členov realizačného tímu Olympique de Marseille prispelo k eskalácii situácie. Viacerí hráči súpera zároveň provokovali našich fanúšikov už v prvom polčase,“ napísalo Nice v stanovisku.

debata chyba
Viac na túto tému: #fanúšikovia #futbal #trest #bitka #marseille #Nice