Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

K Messimu vraj príde Ronaldo. Má to len jeden háčik

Počas celej kariéry sú symbolom veľkej futbalovej rivality. Bijú sa o tituly i individuálne trofeje. Raz uspeje jeden, inokedy druhý. Napokon sa však možno stretnú v jednom drese.

14.08.2021 10:00
ronaldo, messi Foto: , ,
Lionel Messi a Cristiano Ronaldo.
debata

Taký by mohol byť scenár veľkého príbehu dvoch futbalových kráľov – Cristiana Ronalda a Lionela Messiho.

Argentínčan pred niekoľkými dňami opustil Barcelonu a v 34 rokoch po prvý raz zmenil klub. Upísal sa Parížu St. Germain, v ktorom rozšíril už i tak obrovskú enklávu hviezd.

Lionel Messi Čítajte viac Hotovo! Messi prestupuje do Paríža, podpísal zmluvu ako zo sna

Do nej patrí okrem Neymara aj Kylian Mbappé. A práve Francúz by mal byť tým faktorom, ktorý rozhodne o možnom spojení Messiho s Ronaldom.

Podľa talianskeho denníka Gazzetta dello Sport má vraj jeden z najobávanejších útočníkov súčasnosti obavy, že pod Eiffelovkou bude v tieni Messiho a Neymara. Preto vraj uvažuje nad odchodom.

„Zostáva. Kylian je súťaživý, sám povedal, že tím nechce opustiť. Túži predsa po víťazstvách,“ uviedol na tlačovej besede prezident PSG Nasser Al-Khelaifi, čím zmietol zo stola akékoľvek špekulácie.

Prvý tréning Lionela Messiho v Paríži Fotogaléria - 9 fotiek Všetky fotky
Na tréningu nechýbal ani Kylian Mbappé (vpravo).

Podľa španielskych zdrojov – napríklad denníka Diario AS – si však superboháč necháva pootvorené zadné vrátka.

Ak by sa Mbappé predsa len rozhodol pre odchod z Parku princov, pokúsil by sa Al-Khelaifi dotiahnuť do tímu v budúcej sezóne Ronalda.

V Paríži sú údajne ochotní risknúť aj to, že Mbappé bude po sezóne voľným hráčom a mohol by odísť zadarmo. Jeho súčasná hodnota je pritom (podľa špecializovaného portálu tranfermarkt.de) ohromujúca – 160 miliónov eur.

Francúzsko Futbal PSG Lionel Messi predstavenie Čítajte viac Neuveriteľné! Paríž predal státisíce dresov Messiho a zarobil balík

Na druhej strane, voľným hráčom bude v lete 2022 aj Ronaldo. Ten však bude mať v tom čase už 37 rokov. Mbappé o štrnásť menej.

Navyše, Paríž by na prípadnom príchode majstra Európy určite zarobil. Minimálne na predaji dresov. Tak, ako v prípade Messiho. Predaj jeho dresu s číslom 30 priniesol do klubovej pokladnice už počas prvého dňa 90 miliónov eur.

Ak by napokon k príchodu Ronalda do Paríža prišlo, stretlo by sa v jednom útoku naraz 11 Zlatých lôpt a 65 klubových trofejí.

Zmení sa sen miliónov fanúšikov na realitu?

Spain Soccer Barcelona Messi Čítajte viac NÁZOR: Barcelona pripomínala psa, čo naháňa auto. Poženie Messi Ronalda?

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Juventus Turín #Cristiano Ronaldo #prestup #Paríž St. Germain #Lionel Messi