Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pekarík absolvuje v Herthe desiatu sezónu, v klube je zo všetkých najdlhšie

Slovenského futbalového obrancu Petra Pekaríka čaká už desiata sezóna v nemeckom klube Hertha Berlín.

19.07.2021 15:48
Peter Pekarík Foto: ,
Gólová radosť Petra Pekaríka.
debata

Skúsený 34-ročný krajný bek s tímom predĺžil spoluprácu aj na súťažný ročník 2021/2022. Informuje o tom oficiálny web mužstva z hlavného mesta Nemecka, ktorý upozornil, že Pekarík bude v A-tíme najdlhšie pôsobiacim futbalistom.

Žilinský rodák Peter Pekarík prišiel do Herthy v lete 2012. Predtým bol štyri roky kmeňovým hráčom iného nemeckého tímu VfL Wolfsburg, z ktorého v ročníku 2011/2012 hosťoval v tureckom Kayserispore. Do Wolfsburgu odchádzal v lete 2008 z MŠK Žilina.

„Peka je príkladným vzorom profesionála. Je súčasťou Herthy dlhé roky, je vzorom v oblasti spoľahlivosti a mentality. Sme preto veľmi radi, že s ním môžeme spolupracovať aj ďalší rok,“ vysvetlil športový riaditeľ klubu Fredi Bobič na webe Herthy.

„Každý vie, že sa v Herthe aj v Berlíne cítim veľmi dobre. Po ťažkých časoch zo seba vydám všetko, aby sme boli v nasledujúcej sezóne úspešnejší. Dúfajme, že s našimi fanúšikmi budeme mať veľa dôvodov na oslavy,“ poznamenal 104-násobný slovenský futbalový reprezentant.

Ako doplnil web Herthy, Pekarík za tento berlínsky klub odohral už 190 súťažných duelov. Strelil v nich šesť gólov a pridal aj 13 gólových prihrávok. „V uplynulej sezóne v 24 zápasoch dosiahol až päť presných zásahov, čo je jeho osobné bundesligové maximum,“ pripomína www.herthabsc.com.

debata chyba
Viac na túto tému: #hertha berlín #Peter Pekarík