Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Paríž víta jedného z najlepších hráčov éry. Ramosovi splnil to, čo Real nie

Španielsky futbalový obranca Sergio Ramos po šestnástich rokoch opustil káder Realu Madrid a pozná už aj svoje nové pôsobisko.

08.07.2021 12:57
Sergio Ramos Foto: ,
Sergio Ramos po triumfe v Lige majstrov 2016.
debata

Na nasledujúce dve sezóny sa ním stala francúzska metropola a klub Paríž Saint-Germain.

„Paríž víta jedného z najlepších hráčov tejto éry,“ uviedol prezident parížskeho klubu Nasser Al-Khelaifi.

Sergio Ramos vo Francúzsku podpísal zmluvu na dva roky, akú požadoval aj v Reale Madrid.

„Biely balet“ však svojmu dlhoročnému kapitánovi ponúkol predĺženie kontraktu o jeden rok s minimálne 10-percentným znížením platu, čo 35-ročná klubová ikona neprijala.

"Som veľmi šťastný, že som stal súčasťou PSG. Je to ďalšia veľká príležitosť v mojej kariére, je to nová výzva. Na tento deň nikdy nezabudnem.

Som hrdý na to, že budem súčasťou ambiciózneho projektu. V kádri je mnoho skvelých hráčov a PSG je klub pripravený preraziť na najvyšších fórach.

Aj v Paríži sa chcem stále zlepšovať, tíme tiež pomôcť k zisku čo najvyššieho počtu trofejí," povedal Sergio Ramos na oficiálnom webe PSG.

Vedenie Realu už v polovici júna oznámilo, že Ramos sa s klubom definitívne rozlúči.

Kedysi neodmysliteľný stavebný kameň defenzívy „Los Galácticos“ väčšinu uplynulej sezóny premaródoval a už nebol vodcom obrannej formácie.

Celkovo v minulom súťažnom ročníku nastúpil v 15 zápasoch zo 48. Nikdy predtým počas svojich 16 sezón v Reale nehral Ramos tak málo.

Ako súčasť kráľovského veľkoklubu Ramos získal 22 rôznych trofejí, päťkrát sa tešil z triumfu v španielskej La Lige, štyrikrát v Lige majstrov a tiež štyrikrát aj z prvenstva na majstrovstvách sveta klubov.

Sergio Ramos Čítajte viac Ramos sa pri rozlúčke s Realom neubránil slzám. Buffon hlási návrat do Parmy

Keďže zranený bol aj v závere sezóny, reprezentačný tréner Luis Enrique ho nevzal na majstrovstvá Európy.

Ramos doteraz v národnom tíme Španielska odohral 180 zápasov a ak by sa predstavil na Euro 2020, mohol predstihnúť svetového reprezentačného rekordéra Egypťana Ahmeda Hassana.

V rokoch 1995 – 2012 odohral za túto africkú krajinu 184 zápasov. Sergio Ramos je dvojnásobný majster Európy (2008, 2012) aj majster sveta z roku 2010.

debata chyba
Viac na túto tému: #Paríž St. Germain #Sergio Ramos