Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Plzeň pri 110. výročí nezabudla ani na Čišovského. Odhalila mu pamätnú tabuľu

Český futbalový klub Viktoria Plzeň sa pri príležitosti 110. výročia založenia rozhodol odhaliť pamätné tabule niekdajším hráčom a verným fanúšikom, ktorí predčasne opustili tento svet.

12.06.2021 18:46
debata

Nachádza sa medzi nimi i pripomienka bývalého slovenského reprezentanta Mariána Čišovského, ktorý vo „Viktorke“ strávil veľkú časť hráčskej kariéry. Informoval o tom oficiálny web klubu z Plzne.

Čišovský skonal vlani 28. júna vo veku 40 rokov na následky nevyliečiteľnej amyotrofickej laterálnej sklerózy (ALS), čiže choroby, ktorá spôsobuje ochabnutie svalstva v celom tele.

Pamätnú tabuľu rodáka z Humenného odhalila v piatok pri štadióne v Štruncových sadoch jeho manželka Martina a primátor Plzne Martin Baxa.

Bývalý skvelý obranca Čišovský odohral 15 zápasov v reprezentačnom tíme Slovenska. V roku 2010 bol blízko účasti na MS v Juhoafrickej republike, ale prišiel o ňu pre zranenie.

Bol aj súčasťou tímu SR do 21 rokov, ktorý na ME tejto vekovej kategórie v roku 2000 v Bratislave skončil na 4. mieste a vybojoval si účasť na olympijských hrách v Sydney.

Na klubovej úrovni sa Čišovský stal trikrát majstrom Slovenska. Dvakrát sa mu to podarilo v drese Interu Bratislava (2000 a 2001) a raz v Artmedii Petržalka (2008).

Jeden titul pridal aj v najvyššej českej súťaži s Plzňou, a to v ročníku 2012/2013. V zahraničí pôsobil aj v rumunskom tíme Politehnica Temešvár.

Čišovský bol elegantný stopér, ktorý vedel strieľať góly. V českej najvyššej súťaži v drese Plzne dosiahol 12 gólov, najčastejšie hlavou po rohových kopoch.

V desoch Interu Bratislava, MŠK Žilina a Artmedie Petržalka sa gólovo presadil dovedna 30-krát.

debata chyba
Viac na túto tému: #Viktoria Plzeň #Marián Čišovský