Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

Priznal sa, že hral pod falošnou identitou. Strelec Stuttgartu spoznal trest

Konžský futbalista Silas Katompa Mvumpa dostal dištanc na tri mesiace a pokutu 30-tisíc eur. Útočníka Stuttgartu potrestali po tom, ako sa priznal, že dva roky hral pod falošnou identitou.

11.06.2021 20:48
debata (2)
Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Silas (@silas_wamangituka_14)

Mvumpa vystupoval pod menom Silas Wamangituka a neuviedol ani pravdivý dátum narodenia. Podľa jeho slov sa stal obeťou podvodných praktík svojho agenta a svoju pravú identitu skrýval zo strachu.

„Bolo jasné, že dostane trest. Verdikt však zobral do úvahy, aj mimoriadne okolnosti prípadu a sme radi, že je koniec,“ citovala agentúra AFP stanovisko Stuttgartu.

Silas Wamangituka Čítajte viac Opora bundesligistu hrala pod zmeneným menom a je o rok staršia

„Uplynulých niekoľko rokov som žil v permanentnom strachu a bál som sa o moju rodinu v Kongu. Bolo pre mňa veľmi ťažké odhaliť môj skutočný príbeh,“ povedal v utorok Silas.

Jeho falošnú identitu údajne vymyslel jeho agent, ktorý ho ako 19-ročného nechal žiť vo svojom byte v Paríži a zmenil mu v dokladoch meno i dátum narodenia.

Je podozrenie, že tak urobil, aby pretrhol kontakty hráča na jeho bývalý klub v Kongu a zvýšil Silasovu závislosť na svojej osobe agenta.

Silas prišiel do Stuttgartu v roku 2019 z francúzskeho druholigového FC Paríž.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #VfB Stuttgart #Silas Wamangituka