Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

Pirlo skončil na lavičke Juventusu Turín, nahradí ho Allegri

Novým trénerom futbalistov Juventusu Turín sa stal Massimiliano Allegri. Do klubu prišiel po druhý raz, keď ho v období 2015-2019 doviedol k piatim ligovým titulom za sebou. Vo funkcii nahradil Andreu Pirla.

28.05.2021 13:36
Andrea Pirlo Foto: ,
Tréner Juventusu Andrea Pirlo v zápase proti Beneventu.
debata

„Allegri pozná tím veľmi dobre a miluje tento klub, rovnako ako klub jeho. Dnes sa začína nové spoločné dobrodružstvo,“ uviedol Juventus v stanovisku.

Vedenie „starej dámy“ potvrdilo jeho angažmán iba pár hodín po oficiálnom odvolaní Pirla. Ten vydržal vo funkcii iba jednu sezónu, keď vlani v auguste nahradil Maurizia Sarriho. Mužstvo pod jeho vedením však nepredvádzalo adekvátne výkony a skončilo až na 4. mieste v tabuľke, v Lige majstrov ho vyradilo už v osemfinále FC Porto.

Allegri pôsobil v Juventuse celkovo päť rokov, okrem piatich titulov sa s ním dvakrát prebojoval do finále Ligy majstrov, v roku 2015 nestačili na Barcelonu a o dva roky neskôr prehrali s Realom Madrid.

Škriniar bude mať nového trénera

Nástupcom Antonia Conteho na lavičke talianskeho futbalového majstra Interu Miláno by sa mohol stať Simone Inzaghi. Ten odchádza z Lazia Rím a miestne médiá špekulujú, že zamieri na San Siro.

Štyridsaťpäťročný Inzaghi vyhral s Laziom za päť rokov tri trofeje. Raz s ním uspel v Talianskom pohári a dvakrát v národnom Superpohári. V aktuálnej sezóne postúpil s mužstvom do osemfinále Ligy majstrov.

Podľa Sky Italia je už vraj predbežná ústna dohoda medzi ním a „Nerazzurri“. Hoci chcel bývalý taliansky reprezentant pokračovať vo Ríme, Milánčania ho údajne dokázali presvedčiť. V Interi pôsobí slovenský reprezentačný stopér Milan Škriniar.


Standings provided by SofaScore LiveScore
debata chyba
Viac na túto tému: #Juventus Turín #Andrea Pirlo