Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Už to raz skúšali. Zložia v Paríži supertím?

Nevstúpiš dvakrát do tej istej rieky, vraví sa. Lenže v dnešnej dobe majú hlavné slovo peniaze a nie frázy.

07.01.2021 17:07
Mauricio Pochettino, Marquinhos Foto: ,
Nový tréner parížskeho veľkoklubu Mauricio Pochettino a kapitán Marquinhos počas zápasu proti Saint-Étienne (1:1).
debata

Parížsky Saint-Germain už raz investoval horibilné sumy do posilnenia kádra. S jediným cieľom. Vyhrať futbalovú Ligu majstrov. Po neúspešnej dekáde prichádza pokus číslo dva. Ten sa však drží iného klišé. Ak totiž všetko vyjde, bude platiť nasledovné: za málo peňazí, veľa muziky.

Výpoveď pod stromčekom

Thomas Tuchel prekvapil. Nielen výbornou francúzštinou, ale aj entuziazmom a futbalovou logikou. Neymar, Kylian Mbappé, Thiago Silva či Ángel Di María si prístup nového trénera pochvaľovali.

Za 47-ročným odborníkom stála kabína. Lenže Nemec si viackrát rýpol do vedenia. Nepáčilo sa mu, že klub nesplnil jeho prestupové želania. A hráči, po ktorých túži, radšej zamierili ku konkurencii.

Konflikt medzi Tuchelom a športovým riaditeľom Leonardom vyvrcholil na Vianoce. Niekdajší kormidelník Dortmundu si pod stromčekom našiel výpoveď. Odišiel v čase, keď z PSG bol finalista Ligy majstrov a líder Ligue 1…

Ešte predtým, ako sa Leonardo Tuchela zbavil, mal pripraveného nástupcu. Mauricia Pochettina. Schopného kouča, ktorý pred dvomi rokmi dostal odpisovaný Tottenham do finále najprestížnejšej klubovej súťaže.

„Teším sa na novú výzvu. Pre klub ako PSG existuje iba jediná. Vyhrať Ligu majstrov,“ povedal Pochettino.

Messi – Neymar – Mbappé?

Nový projekt so starým scenárom sa môže začať. Zdá sa, že sa pod Eiffelovou vežou poučili z minulých chýb. Pred rokmi investovali do tímu viac ako miliardu eur, v kabíne sa vystriedali desiatky hráčov. Paradoxne, najbližšie sa k vytúženej méte dostali vlani pod vedením Tuchela.

Deväťnásobný francúzsky šampión už nechce ďalej čakať. Rozhodol sa, že do šatne privedie ďalšie zvučné mená. Nie však za astronomické cifry, ale za babku.

„V Paríži chcú vytvoriť supertím s Messim a so mnou. Vy mi ponúkate toto? Nebudem to akceptovať a odteraz budem načúvať ponukám ostatných klubov,“ povedal kapitán Realu Madrid Sergio Ramos prezidentovi klubu Florentinovi Pérezovi podľa španielskeho redaktora Josepa Pedrerola.

Futbalová jedenástka roka 2020 (L'Equipe) Fotogaléria - 11 fotiek Všetky fotky
Manuel Neuer (Bayern Mníchov).

Ramos s Pérezom sa stretli pred súbojom s Elche (1:1) 30. decembra 2020, teda dva dni predtým, ako Ramosovi začal plynúť posledný polrok z jeho platnej zmluvy. Od Nového roka môže oficiálne rokovať s akýmkoľvek klubom. Záujemcov je veľa, favorit jasný.

„Všetci fantastickí hráči sú u nás vítaní,“ odkázal možným posilám Pochettino.

Argentínčan nechcel priamo odpovedať na otázky ohľadom príchodu hráčov, ktorí ešte patria iným klubom. Považuje to za nezdvorilé. Otázky však prichádzali aj ďalej. Veď ľahko dostupných hráčov nie je málo. Patrí k nim aj Lionel Messi. O pätnásť rokov starší kormidelník sa netají tým, že je jeho obdivovateľom.

„Je to najlepší hráč, aký kedy kopol do lopty,“ vravel ešte v čase, keď viedol Tottenham.

Parížske hviezdy Kylian Mbappé a Neymar. Foto: SITA/AP, Manu Fernandez
Kylian Mbappé, Neymar Parížske hviezdy Kylian Mbappé a Neymar.

„Nerád by som šíril špekulácie. Máme tu vynikajúcich hráčov a tí ďalší majú dvere otvorené,“ doplnil pred niekoľkými dňami.

S tým, že by rád našiel ideálne miesto pre Neymara s Mbappém. Chce získať aj trio hviezd, ktoré dostali Spurs do finále Ligy majstrov – Christiana Eriksena, Deleho Alliho a Huga Llorisa.

Najbližšie dni ukážu, či Vianoce v Paríži potrvajú až do konca januára…

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Paríž Saint-Germain #Mauricio Pochettino