Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Dúbravkov náhradník ide ako píla. Slováka už nechce pustiť do bránky

Slovenská futbalová reprezentácia sa mohla v uplynulých rokoch spoľahnúť na brankára Martina Dúbravku.

10.11.2020 12:00
Martin Dúbravka Foto: ,
Brankár Newcastlu Martin Dúbravka.
debata (2)

Gólman Newcastle United patrí medzi najlepších v Premier League. Je však zranený (laboruje s boľavým členkom, pozn. red.), národnému tímu tak nepomôže v rozhodujúcom zápase o účasť Eure v Severnom Írsku.

Lenže rodák zo Žiliny má ešte jeden problém. Na severe Anglicka, kde práve pôsobí. Jeho náhradník Karl Darlow podáva vysoko nadštandardné výkony a pokojne sa môže stať, že tréner Newcastlu United Steve Bruce ho tak skoro nepostaví.

Darlow je navyše najzamestnanejším brankárom z piatich najrenomovanejších súťaží na Starom kontinente. Nikto iný nemusel zasahovať v takom veľkom počte prípadov. Azda aj preto ho odborníci zaradili do zostavy za mesiac október v Premier League.

Tridsaťročný Angličan už dostal niekoľko otázok ohľadne svojej pozície v klube. Podľa všetkého si je vedomý svojich výkonov a Dúbravku nemieni pustiť späť medzi tri žrde. „Toto je príležitosť, aby som ukázal, čo je vo mne. Čo sa udeje potom, už nie je v mojich rukách,“ prezradil.

Najbohatší futbalisti planéty Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
10. Paul Pogba - 85 miliónov dolárov.

„Urobil som, čo sa dalo, v tomto smere je to v poriadku. Pochopiteľne, nechcem sa zmieriť s tým, že opäť budem len tímovou dvojkou,“ dodal.

Autor populárneho klubového blogu nufcblog pripomína, že by bolo zvláštne, ak by Dúbravka, ktorý pár sezón patril medzi najlepších brankárov v súťaži, zostal sedieť. Zároveň si však myslí, že lavičku si nezaslúži ani Darlow. Svoju polemiku tak zakončil myšlienkou, že všetko je v rukách trénera Brucea a nebude to vôbec ľahké rozhodovanie.

Slovenský brankár by sa podľa správ z Anglicka mal vrátiť do tréningového zaťaženia ihneď po reprezentačnej prestávke.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Newcastle United #Martin Dúbravka #Karl Darlow