Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Konkurent z Realu? Pre mňa len dobre, teší sa Rodák

Roky čakal v Anglicku na poriadnu príležitosť. Od pätnástich sa potĺkal nižšími súťažami. Boli časy, keď musel chytať v mužstve, ktorého jadro tvorili aj šofér či účtovník. Minulý týždeň však brankár Fulhamu Marek Rodák zažil týždeň ako zo sna.

15.09.2020 19:07
Marek Rodák Foto: ,
Brankár Fulhamu Marek Rodák odkopáva loptu pred Willianom z Arsenalu.
debata

Najskôr si užil premiéru v reprezentačnom áčku v súboji s Izraelom (1:1) v Lige národov, o päť dní debutoval v Premier League v súboji s Arsenalom (0:3).

„Chytať v jednom týždni prvýkrát v národnom tíme aj v Premier League sa nepodarí každému. Vážim si to,“ vraví rodený Košičan.

Debut v Premier League mužstvu nevyšiel. Ako ste sa pred ním cítili?

Som osemnástym Slovákom, ktorý sa dostal do Premier League. Nie je to vysoké číslo. Svedčí o tom, že nie každý má to šťastie, aby sa do najlepšej ligy sveta dostal. Mal som z toho dobrý pocit. Cítil som zadosťučinenie po tých všetkých neľahkých rokoch, ktoré mám v Anglicku za sebou. Škoda toho zápasu. Nevyšlo nám to. Hra nebola zlá, najmä v prvom polčase. Dostali sme hlúpe góly.

Beriete niektorý na seba?

Určite to neboli moje góly. Urobili sme chyby v obrane. Pri prvom som chytil prvú strelu, ale na dorážku som už nestačil siahnuť. Druhý bol z tesnej blízkosti. Tam je to skôr o tom, či vás lopta trafí, čo nebol tento prípad. Pri treťom ukázal strelec (Pierre-Emerick Aubameyang, pozn.) svoju kvalitu a nedal mi šancu.

Stihli ste po stretnutí v Izraeli za tú krátku dobu prepnúť z reprezentačnej na klubovú vlnu?

Bolo to veľmi hektické. V stredu som doletel do Londýna, v sobotu sme hrali s Arsenalom. Bol to skvelý týždeň, hoci mi nepriniesol víťaznú radosť. Chytať v jednom týždni prvýkrát v národnom tíme aj v Premier League sa nepodarí každému. Vážim si to.

Pozícia Fulhamu sa oproti lanskej sezóne zmenila. Bude vám rola outsidera sedieť?

Súhlasím s tým, čo povedal tréner Scott Parker. Vyhlásil, že v druhej lige sme boli viac pod tlakom. Museli sme vyhrať každý zápas, teraz môžeme iba prekvapiť. Sme pod menším tlakom ako v predošlom ročníku. Radi by sme sa udržali v lige. Potešilo by ma, keby som odchytal čo najviac zápasov a bol jednotkou.

Nebude to jednoduché, prišiel vám silný konkurent. Ako ste prijali správu o tom, že vedenie sa dohodlo s Alphonsom Areolom?

Stále si musím riešiť svoj biznis. Tréner si vždy vyberá z dvoch brankárov. Je na nich, ktorý z nich ho presvedčí. Areola má obrovské skúsenosti. Chytal Ligu majstrov v parížskom Saint-Germain či Reale Madrid. Je to silná konkurencia, ale pre mňa len dobre. Môžem sa od neho niečo naučiť a využiť to v kariére. Verím, že sa vzájomne potiahneme.

Najdrahší slovenskí futbalisti Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
10. Juraj Kucka (Parma) - 4 milióny eur.

Zvyknú si brankári prezradiť niečo zo svojich znalostí, alebo si ich radšej nechávajú pre seba?

Závisí od osobnosti, ale v princípe ide vždy o klub. Ak mu chcete pomôcť, rada konkurentovi môže posunúť vpred celý tím. Nebránim sa tomu a samozrejme – budem rád, ak mi niečo na tréningu poradí.

Už ste na tréningoch prehodili pár slov?

Jasné. Je to skromný chlapec, skvelý do partie. Myslím, že si budeme rozumieť.

Ste v Anglicku ako doma. Nepýtal si nejakú radu aj od vás?

Ale áno.

Akú?

Riešili sme, či rozhodcovia pískajú fauly na brankárov. Často to nerobia, zrejme je to iné ako v španielskej či francúzskej lige. Ak bude chcieť, nemám problém mu s niečím pomôcť. A dúfam, že to bude platiť aj obrátene.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

@areolaofficiel at work. // rise and grind // #OohLaAreola

Príspevok, ktorý zdieľa Fulham Football Club (@fulhamfc),

Opýtate sa ho na Real či PSG?

Možno aj áno (úsmev).

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Premier League #FC Fulham #Marek Rodák #Alphonse Areola