Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Hancko? Nič moc, stopér by mal vyzerať inak, hodnotí legenda

Zostane či odíde? Je hodný toľkých peňazí? Môže Sparta na ňom zarobiť? Budúcnosť Dávida Hancka je horúcou témou nielen v Česku.

07.07.2020 11:40
Hancko futbal Foto:
Dávid Hancko v drese Sparty Praha.
debata

Slovenský stopér a jeho výborné výkony boli jednou z tém v pondelkovej relácii Tiki-Taka, ktorú za účasti viacerých expertov vysiela O2 TV Sport.

„Povedzme si pravdu – defenzíva Sparty sa zmenila k lepšiemu a Hancko je jej líder,“ odštartoval debatu moderátor Petr Svěcený.

Odlišný názor vyslovil Jozef Chovanec. Bývalý reprezentačný kouč, ktorý viedol Spartu či bratislavský Slovan, medzi veľkých fanúšikov rodáka z Prievidze nepatrí.

„Niektorí hráči sa preceňujú, iní zase nedoceňujú. Hancko sa niekomu páči viac, niekomu menej. Mne sa až tak nepáči. Hral som na poste stopéra, stredný obranca by mal podľa mňa vyzerať inak,“ reagoval Chovanec.

Najlepší stopéri sveta Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
2. Virgil van Dijk (Holandsko, Liverpool) - 80...

Chce zostať aj kvôli frajerke

Hancko hosťuje na Letnej z Fiorentiny, ktorá ho Sparte ponúkla na trvalý prestup. Prekážkou je odstupné, Taliani požadujú šesť miliónov eur (cca 160 miliónov českých korún). Takú sumu Pražania nechcú zaplatiť.

„Musím povedať, že sa mi jeho hra páči. Ale myslím, že na našu ligu je to veľmi veľa peňazí. Pomer cena a kvalita v Hanckovom prípade neodpovedá realite,“ poznamenal tréner Slovácka Martin Svědík.

Vedenie Sparty deklarovalo, že by si slovenského obrancu rado udržalo. Existuje aj možnosť, že Talianom vyplatí menšiu sumu a zvyšok doplatí, keď 22-ročného stopéra predá do ďalšieho klubu.

Hancko už niekoľkokrát vyhlásil, že by v hlavnom meste Česka rád zostal. Jedným z dôvodom je aj fakt, že si v „stovežatej“ našiel aj priateľku – domácu tenistku Kristýnu Plíškovú.

VIDEO: Téma Dávid Hancko v relácii Tika-Taka
debata chyba
Viac na túto tému: #peniaze #futbal #Sparta Praha #prestup #Dávid Hancko